tisdag 23 september 2008

Helgen i bilder

Helgen har varit strålande! Fint väder och trevligt sällskap, kan inte bli bättre! I lördags hade vi bestämt med ett par kompisar, som också har tvillingar, att åka till Wattamolla beach i Royal National Park. Det som är bra med Wattamolla är att den dels har en fin liten strand samt en lagun som håller varmare temperaturer, perfekt för småknattar.

Vi packade kylväskan med potatissallad och marinerad kyckling. Det blev en varm dag med 33 grader och varma sköna vindar från nordväst. Killarna tog med sig barnen och badade i lagunen medan jag och A låg i skuggan och halvslumrade och småpratade.

Sedan blev det grillunch som smakade fantastiskt bra innan vi badade lite mer. Vi blev kvar till solnedgången som färgade himlen rosa. Vi var trötta men nöjda när vi satte oss i bilen hemåt.

Wattamolla beach och inloppet till lagunen. Tidvattnet var ovanligt högt så vi fick vada över lagunen för att komma till stranden.


Inne i lagunen finns det en dryga tio meter hög klippvägg som är väldigt populär att hoppa ifrån.

Fullt ös på papporna och barnen!

Lagunen sträcker sig en bit inåt land och jag undrar om det är en saltvattens lagun eller om det kommer sötvatten från nationalparken som mynnar ut i havet.


Själva stranden.


Solen är på väg ner och vi håller på att samla ihop oss för att gå till bilarna. Elias passar på att posera lite.

Han får sällskap av D och W.På söndagen tog vi en sovmorgon innan vi tog bussen ner till Bondi beach. Nu börjar turistsäsongen ta fart och stranden fylls på med folk. Vi gjorde ett besök på lekplatsen innan vi gick bort till Bondi Icebergs för söndagslunch.

Bondi Icebergs har en havspool där man som medlem kan simma. Icebergs grundades 1929 av lifesavers som ville upprätthålla träning under vintertid. Medlemmar i simklubben förväntas simma tre söndagar av fyra för att upprätthålla sitt medlemskap. Vi är enbart sociala medlemmar och frekventar gärna deras bistro som har bra mat och världens utsikt.


Lite bus på Icebergs balkong!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken kanon helg ni ser ut att haft. Det där stället verkar ju vara perfekt för barnfamiljer.
Åh, vad jag önskar att jag bodde i Oz istället för här på regn-ön!

Vad mysigt med picknick. Det hade jag tänkt att ha i somras men det var så dåligt väder att det inte blev nått av det alls.

Förresten, har du någon ny grej som snor minne på din sida för ibland så låser sig min dator totalt.

KRAM!

Marianne sa...

Vilken härlig badhelg! Finns det Barbies (det var så det hette va?) på stränderna också så att man kan grilla där?

Här väntar vi på att poolen ska fixas, sedan kommer det att bli mer plums i plurret här också.

Kram!

Annika sa...

Urmysigt, urmysigt...Och så fint! Gillar verkligen när helgerna är dokumenterade i bilder precis som du gjort här.
Hur vamt är det i havet nu?

Kram!

aussiekicki sa...

Jess: Vi har verkligen haft en fantastisk helg! Wattamolla är helt perfekt för barnfamiljer. Lagunen är ju varm och inga vågor.
Hm, vet inte riktigt vad det skulle vara som får din dator att må dåligt. Hur länge har det varit så? Kram!!

MArianne: Ja oftast finns det grillar i anslutning till stränderna. På just Wattamolla får man gå upp från stranden ca 150 m till grillarna men det gör ju inte så mycket. Härligt med pool och vad skönt att de fixar upp den lite!
Kram!

Annika: Vi har haft en jättemysig helg! JAg gillar också när det är bilder att titta på. Många är ju duktiga på att fota så det gör det extra roligt!
Havstemperaturen ligger nog kring 16-17 grader nu. Jag väntar nog ett litet tag till innan jag doppar mig! ;-)
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Å vilken fantastisk helg!!!
Tänk att ha tillgång till sådana stränder och andra badställen!! Plus att vädret inte är helt fel det heller...!
Jätekul att få se bilder också! Även om msn blir nästan grön av avund... ;-)
Stor Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Vad härligt det ser ut! Avis!

DILA sa...

Åh vilket underbar plats! Ser ut som ett paradis den där lagunen. Hur långt från Sydney ligger den? Själv ska jag över till mina föräldrar imorgon kväll och låna deras badkar (vi har bara dusch!) och plaska lite.

Kram Dila

aussiekicki sa...

SAltis: Ja det är verkligen helt fantastiskt med alla dessa fina stränder bakom husknuten. Nu börjar ju värmen komma också och jag njuter nu innan det börjar klättra äver trettio grader. Det blir nog fler bilder så småningom! Kram!

Anna: Det ÄR härligt!! Helt underbart tom!!!!

Dila: Hela nationalparken är jättefin. Wattamolla är en av flera stränder. Parken ligger ca 5 mil söder om city.
Badkar är inte fy skam det heller! du får ladda med badbomber,ljus och en bra bok!
Kram!

Anne sa...

Ååååhhh, ser underbart ut. Somrigt och skönt.
Jag måste fråga dig, nu när det bara är några månader kvar. Vad tror du att du kommer sakna mest från Australienlivet där ni bor bor i Sverige igen? Vill du skriva ett helt inlägg om det istället för att svara i en kommentar så vore det toppen få läsa en lista :)

aussiekicki sa...

Anne: Vad lustigt att du frågar just det!! Jag träffade några kompisar i dag och vi pratade just om det. Jag har tänkt en hel del på det och det kommer bli ett inlägg så småningom. För självklart så kommer jag sakna Australien och de vänner jag har här ofantligt mycket. SÅ det blir definitivt ett inlägg om det!!! Kram!!!

Lullun sa...

Uuuunderbaaart!! Jag drömmer mig bort! :-)

aussiekicki sa...

Lullun: Du är sååå välkommen!!!