onsdag 10 september 2008

Goggla

Min 80-åriga pappa är så söt! Han skrev en kommentar på hemsidan för ett tag sedan. Det var något om en Tycho Brahedag, som vi inte fattade varken jag eller maken. När jag pratade med honom via Skype någon dag senare så sade han:

Men Lillan, det är bara att Goggla så hittar du svaret vad en Tycho Brahedag är!

10 kommentarer:

Marianne sa...

Jag är ändå impad! Han får det nästan rätt, och han vet vad han pratar om, och han skriver kommentarer! Det är mer än många i den äldre generationen kan!

Mina svärföräldrar har väl preciiis lärt sig att gå in och läsa vad jag skriver, men jag tror att de bara gör det när någon av sönerna är hemma.

aussiekicki sa...

Jo men det ju det jag menar! Han googlar, chattar, skriver inlägg och kommentarer och lyssnar på radio på sin dator. Jag tycker han är störtskön!
Det blir extra fint när han säger goggla, jag blir alldeles varm i hjärtat!
Fina pappa!

Matildas fikarum sa...

Vad gulligt! :)

Saltistjejen sa...

Ååå vad gulligt! Och imponerande! Min mamma tycker detta med datorer och internet är jättesvårt. Och det är nästan omöjligt att förklara för henne. Däremot är hon en hejare på sms! :-)

Anna, Fair and True sa...

Gulligt!

aussiekicki sa...

Ja han är bra söt min pappa!

Lullun sa...

*hihi* Där blev jag imponerad! Min på 62 försökte läsa min blogg ett tag, men det blev för krångligt att både slå på datorn, öppna upp Internet och klicka på direktlänken. ;-)

Sedan var det lite lustigt; förra veckan hörde jag just detta med Tycho Brahedag för allra första gången (och jag har ändå läst en sommarkurs i astronomi på hans "hemö" Ven och hört massor om Brahe). Jag fattade ingenting, men trodde det var något danskt (det var en dansk kollega som sa det och sedan förklarade det för mig). :-)

aussiekicki sa...

Lullun: Haha, ja de är för roliga ibland, päronen! Vi har ju en hemsida som fungerar som en dagbok och den är pappa inne på flera gånger dagligen.

Ja man ska nog undvika Tycho Brahedagarna som sagt! Enligt wikipedia:

En Tycho Brahe-dag är en riktig olycksdag. Astronomen Tycho Brahe fick i uppdrag av kejsar Rudolf II att bestämma vilka dagar på året som kan anses som otursdagar. Tycho Brahe kom fram till att det fanns 32 st sådana dagar i almanackan.

Idag kallar man vilken dag som helst där allt går åt skogen för en Tycho Brahe-dag.

Tycho Brahes egen otursdag sägs ha inträffat på en bankett hos kejsar Rudolf II i Prag 1601. Tycho ansåg sig inte kunna lämna bordet före kejsaren och satt och höll sig så blåsan sprack med bukhåleinflammation och döden som följd.

Detta är mycket möjligt en felaktig bild av vad som hände då sentida undersökningar vid Lunds universitet av Tycho Brahes hårstrån visar på en hög halt av bly och kvicksilver nära roten på hårstråna.

Han kan alltså ha blivit förgiftad och dött av akut kvicksilverförgiftning. Kvicksilverförgiftning leder till symptom som liknar de vid prostataförstoring.

Den här artikeln är hämtad från http://sv.wikipedia.org/wiki/Tycho_Brahe-dag

Godiva sa...

Underbart!

Jag har nu fått mina föräldrar riktigt datorvana, men min pappa kallar det goggels :-)

"Jag gick in på goggels" och så på östgötska...

Aj, nu måste jag maila dem känner jag...

aussiekicki sa...

Haha! Ja jag precis höra goggels på östgötska! Mina är nämligen också östgötar, liksom jag då. Från Linköööping.