söndag 21 september 2008

Altruism

Juan Mann är 26 år och har delat ut kramar varje torsdag utanför Pitt Street Mall i centrala Sydney sedan juni 2004. Två år senare var han gäst hos Oprah och hans Free Hugs-budskap spreds vidare utanför Australien. Nu läser jag i Sydney Morning Herald att han ska utredas som njurdonator. Han har för avsikt att donera sin ena njure till en okänd person, ett modigt och osjälviskt beslut.

4 kommentarer:

Marianne sa...

Gulligt, men jag skulle bli jättegenerad. Jag är inte så modig : )

aussiekicki sa...

Vi kramades med en "lärjunge" i november nångång och det kändes helt okej! Jag tycker mycket om videon och blir lite rörd och tårögd varje gång jag ser den.

Anna, Fair and True sa...

Det är verkligen storartat! Jag skulle ju ge en njure till någon när och kär utan att blinka men till en helt okänd vet jag inte...

aussiekicki sa...

Ja jag skulle också donera till någon i familjen eller en vän utan att tveka. Hade jag inte barn (som kanske någon gång i framtiden skulle behöva en njure, vem vet) skulle jag även överväga att donera till en främling.
Jag har ju genom jobbet sett hur livskvaliten höjs mångfaldigt för de patienter som går igenom en lyckad tranplantation.