måndag 18 augusti 2008

Tugga maten ordentligt!

I lördags höll E på att skrämma livet ur oss. Han satt vid köksbordet och åt nudlar när han helt plötsligt satte i halsen. det var så pass att han inte ens kunde dra ner luft för att hosta upp. Han blev knallröd på några få sekunder.

När det hände hann jag inte ens bli rädd. Jag lyfte upp honom och lade honom på mage i mitt knä och slog ordentligt mellan skulderbladen ett par gånger. Maken flög upp och lyckades peta ut en del ur munnen på honom (fast man ska vara jäkligt försiktig så man inte petar ner det ännu längre). Efteråt satt vi bara och kramades.

Idag var vi ute och åt lunch i en foodcourt. Killarna fick spagetti med köttfärssås och vi satt och åt i lugn och ro. Tror ni inte att han satte i halsen igen! Jag hade tappat en servett på golvet som jag böjde mig efter och när jag satte mig upp igen var han lila i ansiktet. Jag kom upp på fötter och fick upp honom och gjorde samma manöver och ut flög en redig tugga som hamnade på stolen.

När jag tittade upp hade det rusat till fyra personer som sett vad som hade hänt. Det var med skakiga knän som jag satte mig ner igen. Vi kom sedan överens, E och jag, att det är mycket viktigt att man tuggar sin mat ordentligt. Sådana här föreställningar är nämligen inte bra för mammas nerver.

8 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Men NEJ vad läskigt! Och flera gånger! Usch, så där gör jag också ibland när jag andas in samtidigt som jag äter. Du kanske kan få honom att lära sig på något sätt hålla andan ett par sekunder medan han tuggar? Att lära sig tugga med stängd mun hjälper ju också. Men allt det där vet du väl redan. Skickar en tröstekram!

aussiekicki sa...

Ja, jag är också specialist på att sätta i halsen när jag äter. Jag vet inte riktigt varför han har lyckats de senaste gångerna. Ibland har han så bråttom när han äter. Men jag tror att han blev ganska skraj själv så förhoppningsvis tuggar och sväljer han ordentligt i fortsättningen.

Petra H sa...

Hu, vilka otäcka upplevelser! Hoppas att han har lärt sig att tugga ordentligt så att mamma slipper bli skrämd på det viset.

Lindha sa...

Usch så hemskt! Vilken tur att det gick bra trots en hemsk upplevelse. Jag tror att han tuggar ordentligt i fortsättningen.

Annika sa...

Verkligen otroligt otäckt. Det är så hemskt när ngn sätter i halsen, och allra helst ens lilla barn.
Jag tror också att han kommer att tugga ordentligt i fortsättningen.

aussiekicki sa...

Ja det var verkligen ingen trevlig upplevelse, varken för Lill-skrutten eller hans mamma.

Saltistjejen sa...

Fy vad otäckt!!!! Tur att även reprisen slutade väl. man vill inte ens tänka tanken på vad som kunde hänt. Nej som sagt bra att ni var så snabba du och din man.
Kram!

Marianne sa...

Fy vad läskigt! Hoppas det verkligen inte händer igen! Som redan sagts, att tugga med stängd mun, inte ha bråttom, inte prata, rätt små tuggor.

Tur att det gick bra båda gångerna. Men nu vill vi inte ha någon upprepning!