tisdag 12 augusti 2008

Sverigesemester, del 1!

Vi var ganska nervösa på lördagen innan vi faktiskt kom iväg mot Bangkok. Dels var det förvirrande uppgifter om avgångstiden för anslutningsflyget mot Arlanda, dels pågick det en pilgrimsvandring genom Sydney och ett antal vägar mot flygplatsen var avstängda. Det tog en stund att ta sig ut men vi hann med flyget med god marginal. Resan gick riktigt bra och vi fick åka business class från Bangkok, vilket inte gör ont direkt ;-). Jag måste erkänna att det rann en del lyckotårar när vi flög in över den svenska skärgården och fastlandet. Det var lite känslosamt att se alla röda stugor och småsjöarna.

Makens föräldrar mötte upp med hyrbilen och vi åkte ut till landet som ligger söder om Trosa. Det var fantastiskt skönt att komma ut dit och det enda man hör är fåglarna, lövsus och enstaka båtar som knattrar förbi i viken. Hela själen slappnar av och bara njuter!
Svärmor, som är synnerligen begåvad på matlagning, bjöd på en fantastisk snabbgravad lax med tillbehör och det var otroligt gott!
Maken och svärfar skötte grillningen.På måndagen hann vi med lite ärenden i Skärholmen innan vi åkte förbi bästisen och hennes familj för lunch. Där blev det återigen ett stort kramkalas och tårarna rann igen.
På tisdagen kom det besök från Jämtland. Makens moster, morbror samt kusinen med sin lilla familj kom för att fira svärfar som fyllde år på onsdagen. Det var superroligt att träffa dem igen, vi har inte setts på 1 1/2 år och hela det gänget är fantastiska!
Makens moster skrattar åt E som hjälper svärfar med dragspelet. Det ger en annan dimension till snapsvisorna med lite drag(spels)hjälp ;-)!


Efter lunchen fick ongarna Piggelin, jag smakade på en också.


Makens kusins sambo, Maria, och J fann varandra ganska snabbt. Deras lilla dotter är drygt ett år och fick heta bebisen av killarna. Maria fick därmed finna sig i att heta Bebismamman. Hon hade rätt roligt åt det.


Ongarna lyckades tjata till sig en båttur med stora båten. J var riktigt duktig på att styra men var svår på gasen.

E fick agera kuttersmycke.


Utsikt från bryggan in mot viken. Jag äääälskar detta ställe!

4 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Alltså Kicki!!!! Detta ÄR herlt GALET!!!!! Men den viken där dina svärisar ghar sommarstuga där hade mina föräldrar sin båt enda sedan typ slutet på 60-talet!!! haha, jag kände igen husen som skymtar längst in i viken! Jag vet att en av de familjer som hyrde stuga av det par mina föräldrar hyrde båtplats av, köpte upp marken på den "udden" som går ut mot "Astras ställe" och styckade merken där och sålde. Allt för att det inte skulle bli ett fritidstugeområde, utan istället lite större tomter där folk kunde bygga hus. Några hus fanns där sedan tidigare. Tror främst ut mot själva udden. Men många nyare hus har ju byggts där sedan jag var liten. Mina föräldrar blev tillfrågade om de ville köpa, men de ville inta ha något mer hus utan var nöjda med båten.
Så i denna viken har jag badat, rott och seglat en hel del när jag var barn! :-)
KUL att "ni" har sommarställe där!!!!
Kram!

aussiekicki sa...

Men eller hur!!! Helt galet!!!
Hur länge sedan är det som du var i krokarna? Svärisarnas hus är sedan tidigt 90-tal och har renoverats för två år sedan så nu kan man bo ett gäng därute.
Jag älskar att vara där ute, ni får komma ut och hälsa på!!
Kram!

Saltistjejen sa...

Å nu var det ett tag sedan eftersom jag inte varit i Sverige undr sommaren sedan för ca 2 år sedan. Så ja, det var väl 2 år sedan sist eftersom mamma fortfarande har båten där. Hon och hennes särbo brukar ofatst vara ute med båten i Trosa skärgård så öarna utanför Mättinge är "mitt sommarställe" kan man säga. Där har jag tillbringat nästan alla mina somrar som barn...
:-)
Och det är verkligen superfint och idylliskt!!! :-)

Anna, Fair and True sa...

Världen är allt bra liten alltså!