onsdag 27 augusti 2008

Aussiebarbie

Idag har jag träffat folk som gör att livet känns lite roligare. Vi hade bestämt lekplatsträff med Lotta och hennes dotter inklusive korvgrillning till lunch. Jag tror nästan att det står i grundlagen här i Australien att man har rätt till en barbie för sådana här gasolgrillar finns lite överallt vid lekplatser, parker och stränder.

Idag hade vi sällskap vid grillarna av ett gäng föräldrar och lärare från en skola i närheten. Skolbarnen hade sportsday och tävlade nere på fotbollsplanen intill lekplatsen. De som var ansvariga för lunchen skulle grilla 200 korvar, så vi hade nog tur som fick plats.

Lotta och jag snackade lite med dem och vi skrattade nog mest hela tiden! Vi lånade grejor av varandra och hade så himla trevligt. Sedan dök det 100 skolbarn som skulle ha korv med bröd och vi märkte knappt av dem! De tog sina korvar utan tjafs och gick iväg och åt, vi var helt imponerade av hur okomplicerat det var!

Lotta i grå tröja grillar våra korvar.


Killen i förklädet var helt hysteriskt rolig!

3 kommentarer:

coolchiq sa...

Visst ar det harligt med denna "fria ratt" till barbie for alla! Sa okomplicerat!

Marianne sa...

Finns det alltså så där fina grillar lite här och var i parkerna? Men gud så trevligt!

aussiekicki sa...

Coolchiq och Marianne: Visst är det härligt! Det jag förundras över är att de inte vandaliseras och oftas är rengjorda när man kommer. Det verkar ingå i någon sorts barbieallemansrätt att ha tillgång till grillar och de utnyttjas verkligen! Ibland, speciellt på sommaren, får man köa upp länge för att få grilla sin mat.