tisdag 12 augusti 2008

Nya hemmet!

Eftersom jag inte kan motstå Saltis begäran om vad vi tyckte om vårt nya hus så kommer här en rapport!

Vi fick tillträde den 1/8 men eftersom vi befann oss i Vimmerby så fick vi hjälp av makens föräldrar igen med kvarvarande formaliteter. Vi svängde förbi på måndagskvällen i ösregnet för att få oss en snabbtitt.

Makens första intryck var nog att det var lite mörkt, men han reviderade den uppfattningen när vi såg huset ett par dagar senare då det inte var kväll och ösregn. Jag gillar huset och tror att vi kommer trivas jättebra! Det var lite mer slitet än vad jag hade förväntat mig, framför allt väggarna, men det spelar egentligen ingen roll eftersom vi ändå har tänkt att måla eller tapetsera om.

Vad jag blev besviken på var badrummen. Det på nedre botten behöver nog göras om så småningom och kanske även badrummet en trappa upp. Köket är enkelt men bra, jag gillar det. Sovrummen är ganska små, men det visste vi också om.

Rummet högst upp är toppen. Vi har en del funderingar på hur vi ska möblera men det löser sig så småningom. Jag är helt övertygad om att det kommer bli jättefint när vi gjort om väggarna och på sikt, badrummen. Trädgården är jättefin och full med buskar och ett kryddland. Läget är toppen med gångavstånd till massor av vänner som bor i samma område.

Just nu roar jag mig med att i tanken måla och tapetsera om samt funderar på hur badrummen ska fixas i ordning. Jag tror det är bra att bo in sig lite innan vi river ut badrummen. Vi kommer ha en sex veckor på oss att fixa i ordning de andra rummen medan vårt bohag skeppas över hav och land.

Jag tror det kommer bli toppen!!!


Bästisen A, med sin yngsta tjej framför vårt blivande hem.

7 kommentarer:

Fru Kaos sa...

Det ser ju fantastiskt ut!
Var ligger det?
Kan vi fika? :-)

Anne sa...

Vad kul höra husrapport, ni kommer få det helt underbart där. Ser otroligt idylliskt och trivsamt ut på bilden. Visst är det kul att i tankarna flytta in, fundera hur man ska möblera och greja om. Tapeter och sånt väggfärg vill man ju ofta sätta sin egen prägel på, så det hade ni säkert ändå velat göra även om tapeterna som är där nu varit i superbra skick.
Det låter också bra att bo in sig lite, känna efter hur ni vill ha det med t.ex. badrummen. Men inget som hindrar man lite i tankarna redan vet och planerar....
Hur känns det nu, vill du flytta hem NU och är otålig eller känns det skönt att få de här månaderna och ha den australiensiska sommaren kvar innan ni flyttar?
Kram!

Saltistjejen sa...

mmmm TACK för att du berättade lite mer detaljer om nya huset!!!
Jag är övertygad om att det kommer bli tipptoppen så småningom. Det är ett jättebra område för barnfamiljer! Jag har ju varit där en del eftersom ett par av mina bästa vänner bott där. Nu har dock båda familjerna flyttat. Ena bara ett stenkast därifrån medan den andra flyttat närmare stockholm.
Det är jätebra att bo ett tag på ett nytt stälöle innan man börjar göra drastiska förändringar, som t ex badrumsrenoverung. För det kommer alltid upp saker masn inte tänkt på när man nyss flyttat in, men som mnan kanske vill åtgärda. Likaså kan vissa av ens idéer som man har i början visa sig inte alls fungera, men man upptäcker det först efter ett tag. Så det låter brea att ni har lite tid att bo in er innan ni river ut badrummen.
Det blir ju kalas att ni får så nära till vänner och familj också! Sådant betyder så mycket! när är det ni kommer flytta hem??

Kram!

aussiekicki sa...

ANna: Visst är det fint! Söder om söder. Och det vore skitkul att ses för en fika!

Anne: Ja, jag tror det blir jättebra. Det är mindre än vad vi hade innan men det känns läskigare att köpa ett riktigt hus via nätet! ;-)
Det ska bli ett nöje att få fixa i ordning inne och jag har redan börjat fundera på hus vi ska ha det. Tur att jag och maken har ganska lika smak.
Det känns ganska bra. Vi har drygt 5 månader kvar i Sydney och det känns som om de tär ett bra avslut. Vi går mot vår och sommar och för besök till jul och det ser jag verkligen fram emot!

Saltis: Det var bara roligt att få berätta lite mer! Jag tror vi kommer trivas bra och det kryllar av lekkompisar i området. Det kliar lite i fingrarna att komma igång med lite renovering men det är nog bra att fundera igenom ordentligt innan. Vi åker antagligen hem i månadskiftet jan-feb.

Anna, Fair and True sa...

Ska ni hyra ut det under tiden eller är det under den här tiden ni ska ha in hantverkarna? ;)

Fru Kaos sa...

Klart vi ska fika!

aussiekicki sa...

Anna: Nej vi hyr inte ut det då det är så kort tid. En svag tanke fanns att ta in hantverkare under tiden men jag vill nog sköta materialvalet själv även om jag tror att svärmor o svärfar skulle göra ett bra jobb. De har bra smak. Nä, det får vänta tills vi kommer hem. Vi har ju några veckor på oss innan möblerna kommer från Australien.

Kaos: Taget! Jag hör av mig när vi kommer hem!