söndag 18 november 2007

Torsdagssvammel

Jag har sagt det förut men säger det igen. Det är något visst med havet som ger en ro i själen. Jag har känt mig lite nere och längtat efter alla därhemma ett tag. Men i torsdags åkte jag och killarna ner till Bronte beach och grillade lunch och hade det trevligt på stranden och genast känns det bättre!

Det märks att turistsäsongen kommit igång. Det är många japaner här som blir som förbytta när de kommer till havet. Det är sällan de har badkläder på sig men de går gärna ner till vattnet och ska doppa fötterna men till följd av att de blir överraskade av vågorna och blir genomblöta.
Solen är bra stark nu och UV-strålningen pendlar mellan very high och extreme. Jag som är blond och har ett pigment som gör mig blåvit på vintern och att jag ser mindre död ut på sommaren, får verkligen passa mig för solen. De flesta barnen har solskyddskläder som mina har på bilden. Vi har även ett strandtält som solskydd, helt oumbärligt som barnfamilj i Australien.
På bussen hem fick vi sällskap av tre praktfyllon. Naturligtvis satt de runt oss och luktade.... mindre gott. Men de var rätt rara ändå. En kille svor till men hejdade sig när han kom på att barnen hade stora öron och sade: Sorry, love! Det hade jag aldrig fått höra i Sverige tror jag!


3 kommentarer:

Dila sa...

Vad mysigt ni ser ut att ha det. Jag gillade faktiskt Bronte mer än Bondi beach. Lite lugnare och mysigare. Promenaden över klipporna mellan de två stränderna är gudabenådad. Helt underbar!
Kram Dila

Anne sa...

Du har så rätt, havet ger verkligen frid och är rätt plats att gå till om man har en släng av hemlängtan eller annars behöver må lite bättre och få energi.
Jag måste fråga, badkläderna (eller vad jag ska kalla det för) som pojkarna har på sig som är rätt heltäckande. Jag förstår de är till för att skydda mot solen, nyfiken bara och höra om det är något som "alla" barn har på stränderna eller? Kanske även vuxna har sådana varianter?

aussiekicki sa...

Dila: Ja, jag håller allt med i att Bronte är lite mer avslappnat än Bondi. Vi ska gå promenaden mellan stränderna med svärisarna om det bara blir lite bättre väder.

Anne: Ja, havet är verkligen en själförstärkare. Solskyddskläderna som killarna har är definitivt ett måste och alla barn har dem på stranden. Det är ytterst få barn som badar utan. Det finns även tröjor för vuxna, jag har en också, och jag har set en och annan helkroppsstrumpa oxå.