onsdag 14 november 2007

Språkförväxling

Jag och barnen var på vårt favvoställe i förra veckan. Powerhouse museum har massor med grunkor att utforska för stora som små. Det finns allt ifrån gamla lokomotiv, robotar och lekhörnor för barn.

En av dessa lekhörnor har en tv med mindre rutor som visar olika antal föremål. När en siffra kommer upp i mitten ska man trycka på den rutan som innehåller rätt antal föremål. Ena sonen är väldigt intresserad av siffror och bokstäver och lekte länge vid sifferstationen.

Efter en kvart började kvinnan brevid se lite besvärad ut. Först förstod jag inte varför men kom på det efter en stund. Jag och sonen ropade ju SEX! ett antal gånger och såg överlyckliga ut och dessutom skrek BRA! ett antal gånger.

Hon undrade nog varför jag pratade snusk med min fyraåring och dessutom drog in behåar i diskussionen hela tiden.....

Och jag är ju så knäpp att jag måste förklara mig: You know in Sweden sex is six but also means sex and bra isn´t BRA, you know, he, he, it means good so if I say sex and bra it really means six and good but it could mean good sex as well you know... Oh, you´re leaving?? Bye, bye...

6 kommentarer:

Anonym sa...

*LOL*

Det var det bästa jag hört på länge!!

Jo, det kan bli lite fel när man råkar säga fel om siffran 6! :)

Tanten tänkte säkert Crazy Swedes...he,he...
BH,Sex,BH,BH,Sex...åh, jag skulle velat se hennes min!

Ha det så gott nere Down Under och tack för en härligt leende som etsat sig fast på läpparna...

Kram!

Petra H sa...

Ha ha, jag vet precis hur det känns - kommer ihåg när jag var 13 år gammal och vi bodde i England: jag förbjöd mina föräldrar att säga 6 och bra när vi spelade badminton, tyckte att det var sååå pinsamt!

Lullun sa...

Hihi! Det samma hände mig som barn en gång på en konfirmationsmiddag. Och du skulle bara ha sett hur de gamla tanterna stirrade... :-)

Annika sa...

Det där var kul! har många ggr tänkt på det där med sex och bra själv...Många ggr måste folk ha undrat, fniss..

Abbes pappa sa...

Hej Kicki. Jättebra! Underbart att du snurrade in dig i att försöka förklara också. Det blir lite som när Papphammar skulle rita sverigekartan. Ju mer man försöker, desto värre blir det.

Det är alltid lika roligt när du dyker upp hos mig och Abbe, så nu tänkte jag att det var på tiden att jag lämnar ett litet avtryck här.

Vi hörs

aussiekicki sa...

Ja ibland undrar man ju hur det låter när man pratar! Det kan ju bli ganska många missförstånd!

Abbes pappa: Ja, jag kan verkligen snurra in mig rejält, precis som Papphammar! Det är inte första gången jag har gjort bort mig!!