söndag 4 november 2007

Tala är silver, tiga är guld...

Jag har tänkt att skriva om den här händelsen tidigare. Jag läste Fias blogg om hennes upplevelse på IKEA och tänkte dela med mig av min egen upplevelse av hur en del svenskar uppför sig utomlands.

När vi flyttade till Sydney bodde vi i en tillfällig lägenhet i Manly som ligger nordöst om city. Vanligaste transportsättet till och från Manly är med vanlig färja eller JetCat som är en katamaran och som kör på halva tiden.

Jag och barnen skulle in till stan och träffa vänner och den vanliga färjan var inställd. Vi fick då åka med JetCat båten som är ganska trång och svår att ta sig fram på med en tvillingvagn.

När vi var framme i Circular Quay och alla skulle av så var det trångt och bökigt. Jag, barnen och vagnen var i vägen hur vi än vände på oss men lyckades ta oss fram till utgången. Det var en kö från vänster och killen där stannade till som för att släppa fram mig och jag tog i för att komma upp på rampen med en tung vagn.

Då börjar han plötsligt att gå och jag hinner stoppa vagnen precis innan jag kör på honom. Han och hans två kompisar smiter före mig och då säger killen på klockren svenska;
Vad är det för fel på den där jävla barnvagen. Kan inte den där jävla slynan ta det lite lugnt?
Och så garvar han och polarna.

Jag blev så arg. Skitförbannad, rent ut sagt. Jag hade inte gjort ett dugg för att förtjäna att bli kallad för slyna. I en sekund tänkte jag låtsas som jag inte förstod eftersom jag tyckte det var sååå pinsamt... Men så brann det i proppskåpet och jag sa med hög röst;
Det kan jag väl, ditt jäkla PRAKTARSEL!

Killen bara stirrade på mig och blev eldröd i ansiktet. Kompisarna skrattade hela vägen av färjan. Jag kan än idag inte fatta hur han kunde missa att vi var svenskar. Tre blondiner, Emmaljungavagn, barnen hade POP kläder i en stad som fullkomligt kryllar av svenskar under turistsäsongen...
Men han hade väl inte alla getter samlade, klantskallen!
Hela min dag var förstörd men jag kände mig ändå nöjd att jag lät honom förstå att han hade gjort bort sig.

Nästa gång kanske han tänker sig för innan han pratar illa om folk utanför Sverige.

Morr!

6 kommentarer:

Fia sa...

Haha, du är en tjej HELT i min smak!!! Praktarsel...den var bra!!

Dila sa...

You go, girl!!! Där fick han så han teg, det praktarslet! Bra uttryckt, hade inte kunnat gjort det bättre själv.
Kram Dila

Petra H sa...

Jättebra sagt!! Jag hade nog inte fått till det lika bra så snabbt men han förtjänade minst sagt det du sa - hur kunde han bara kläcka ur sig ordet slyna, chockerande!!
I Bryssel passar sig de flesta svenskarna sig för att kommentera högt på svenska, det vimlar av svenskar överallt...

aussiekicki sa...

Han hade kanske kommit undan om han inte hade kallat mig för slyna. Jag tappade ju hakan i en millisekund innan det började ryka ur öronen.
Visst har jag också kommenterat andra människor som inte förstår vad jag säger, men jag skulle aldrig drömma om att vara så oförskämd som han var mot mig. Jag petade ju inte ens på honom med vagnen!
Praktarsel!

SweFlo sa...

You go! Ja inte fasiken skulle han komam undan med det! Han fick nog så han teg! Karlar lägger nog inte märke till en för oss så uppenbar sak som en exotisk Emmaljunga-vagn i Australien!

aussiekicki sa...

Sweflo: Ja, du har nog rätt i att han inte hade någon koll på Emmaljunga vagnar. ;-)