fredag 30 november 2007

From mountain high to valley low

Så.
Nu är vi hemma igen.
Eller vi kom hem redan i onsdags men det har varit massor att fixa med så bloggen fick vänta. Jag har inte "outat" bloggen till svärisarna och det var svårt att sitta och smygblogga. Men nu så!

Vi for upp till Blue Mountains på lördag morgon och tyvärr hade vi inget vidare väder. Det var mest moln och regn. Katoomba ligger på 1000 m höjd och då kan man snacka om att gå på moln, för det var precis det vi gjorde.
Vi åkte till Wentworth Falls som ska vara fantastiskt vackert men det var bara mjölkvitt och ingen som helst utsikt. Men så här ser det ut en bra dag!


Vi for vidare till Jenolan Caves som kändes som ett bättre alternativ en regnig dag. På vägen dit lättade det upp lite och vi åkte genom en vacker dal.
I Australien finns det som bekant kängurus men de två vi såg andades inte.... Så man förstår att det finns varningsskyltar. Det är ju inte som att köra på en älg men de är ganska stora så det blir en redig smäll.

Jenolan Caves är ett system av grottor av sandsten och bergskristall (om jag förstod guiden, med den otroligt breda aussieaccenten, rätt). Vi gick en entimmestur och det var otroligt vackert och lite spännande för stora som små.
Den här klippformationen kallas för drakhuvudet.


Söndagen bjöd på lite bättre väder så vi åkte ner till Scenic World som har den brantaste rälssnutten i världen. Man sitter i en liten vagn och rullar ner för berget och det är ruskigt brant!!! Hua, men kul är det. Man kommer ner till regnskogen och kan gå runt och titta då det är väldigt anpassat med boardwalks. Toppen när man har två småknattar som inte orkar med allt för strapatsrika turer.Eftermiddagen tillbringades på ett ångtåg med anor från 1800-talet. Vi åkte en tur på 1 ½ timme och killarna var i extas. Loket bytte plats flera gånger på färden nedför berget och vi höll oss framme och fick åka med i loket! Skitroligt!


På måndagen for vi upp till Hunter Valley och vindistrikten. Under hela tisdagen åkte vi runt och provade viner. Jag körde då jag i ett svagt ögonblick erbjudit mig. Det blev en del viner med hem, bla nyårsbubblet. Det är vackert i Hunter Valley och fullkomligt gödslat med vingårdar.6 kommentarer:

utvandrare-anne sa...

Supernice med bilder och berättelse (som jag redan sett....men aldrig kommenterade där borta...).Vad mycket ni hann med, effektiva ni var. Jag gillade landskapet och utsikten ni hade från tåget, såg så frodigt och vackert ut. Det blir ofta så intensivt med besök, kan du också känna så? Och sen känns det tomt och konstigt efteråt. Men ni får väl nya gäster direkt efteråt, har för mig ni har svenskt besök som väntar till nyår. Det kommer göra det inte blir så tomt när svärisarna åker.
Pluspoäng till att ni kör i vänstertrafik, det känns så skrämmande för mig. Men man vänjer sig säkert...?

Anonym sa...

"De andades inte"... lite sorgligt förstås, men vad jag skrattade när polletten trillade ner!

Ni har verkligen hunnit med mycket på så kort tid!

Matildas fikarum

www.mildamatilda.blogs.se

aussiekicki sa...

Anne: Ja vi klämde in rätt mycket de dagar vi var borta. Det har regnat en del i vintras och även nu under våren så framför allt Hunter Valley var fantastiskt grönt och frodigt. Det bådar väldigt gott för vinskörden, tydligen.
Det var väldigt tomt nu när de åkte. Visst kan jag vara färdig att strypa svärfar ibland men för det mesta är det ju trevligt med besök. Men man blir helt slut efteråt. Nästa gäng kommer på juldagen! Det ser vi fram emot.

Vänstertrafiken sitter rätt bra nu. Det som är läskigt är den otroligt stora bilen. Man har inte riktigt koll på bak och fram.....

Matilda: Ja, de stackars kängurus som vi såg var dessutom rätt maskätna... Hoppas på att få se levande så småningom. Det ryktas att Jervis Bay har rätt gott om dem!
Kul att du kunde kommentera. Jag har gjort några försök på din blogg men lyckas inte. BTW Är det okej att länka din blogg från min?? Ha det gott!!

Petra H sa...

Ha ha, jag skrattade åt din kommentar om svärfar... det är inte lätt att ha gäster en längre tid - vi har haft gäster i 10 dagar och det var faktiskt skönt imorse när de åkte. Kanske pga att de kom 3 dagar efter att jag anlänt till Puerto Rico och de inte verkade särskilt vana vid att resa [i exotiska länder]...
Det ser iaf ut som ni haft nga härliga dagar med utflykter och roliga upplevelser.
Jag undrar om inte jag också besökt de där grottorna när jag var i Australien, "the name rings a bell".

Matildas fikarum sa...

Visst får du länka!

Ett tips om du vill kommentera på min blogg är att skriva koden i enbart små bokstäver, oavsett om du ser versaler. Tyvärr kan jag inte ta bort kodkravet, gick det skulle jag för det är så dumt och krångligt.

aussiekicki sa...

Petra: Bara att hålla med. Det är jättkul när de kommer men även rätt skönt när de åker. Vi har haft jättetrevligt men framförallt svärfar kan vara lite påfrestande ibland....

Matilda: Tack! Men då ska göra ett nytt försök! See ya´!