måndag 5 november 2007

I löööööv Anna Book!!!


Igår åkte vi ner till Darling Harbour för att kolla in Thai-festivalen som skulle vara i Tumbalong Park samt göra ett besök på Maritime Museum. Vi gick ombord på två av båtarna, jagaren och u-båten. Maken och barnen tyckte det var toppen. Jag som blir åksjuk och sjösjuk för ingenting kände mig liiite vinglig i magen.....

Vi besökte även presentshopen som har en hel del fina böcker och annat krafs som kan trollbinda två fyraåringar. Vi gick runt där ett tag och barnen förälskade sig i varsitt flygplan som vi köpte.

När jag skulle betala så hörde jag den ene expediten mumla till den andra:
"I told you they were swedish!" Och sedan sade han "Tack så mycket" på bruten svenska.

Eftersom jag är ganska nyfiken av mig var jag tvungen att fråga om han kunde prata svenska. Jo, lite, han hade nämligen gått en kurs i svenska i 6 månader men det var svårt att få kläm på det eftersom han inte hade någon att prata med. Och sedan visar han upp två skivor med Anna Book och säger;
"I lööööööv Magnus Carlsson! I lööööv swedish music, especially schlager! And I löööööv this girl, she´s fabulous! Not as good as Magnus Carlsson, I löööööv Magnus Carlsson!!!"

Vad var oddset för det? Att hitta en aussiekille i presentshopen på Maritime museum som älskar svensk schlager??!! Roligt var det i alla fall.

Han var även en stor fan av svensk film och lööööööved Så som i Himmelen som har gått i en hel evighet på en biograf i norra Sydney. Jag frågade om han hade sett Masdjälvar men tyvärr inte men han hade hört talas om den och skulle gärna vilja se den.

Sådana här personer gör mig glad. Jag tror han ska få låna vår film, den har ju engelsk text.
Ja baske, mig det ska han få göra!

8 kommentarer:

Petra H sa...

Hi hi, jag hade en belgisk kollega på Kommissionen som ÄLSKADE svensk schlager, jag har fått köpa både Carolas och Lena PHs greatest hits till honom när jag varit i Sverige, och han lånade ut Livet är en schlager till mig (som han såg med dansk text för han förstod lite mer danska än svenska, men han hade lärt sig lite svenska också)!!
Han samlade även på Tintin på olika språk så jag har även fått olika beställningar på Tintin böcker från honom.
Masjävlar ska du definitivt låna ut till killen, O gillade den filmen jättemycket!

aussiekicki sa...

Vet du Petra! Han hade sett Livet är en schlager och älskade den men den hade inte engelsk textning. Vi kollade på Masjävlar förra helgen och den hade engelsk text. Maken har en kollega på jobbet som också är helt galen i svensk film.
Så som i Himmelen är JÄTTESTOR här nere och folk går och ser den om och om igen! Helt galet!

Petra H sa...

Jag köper alltid på mig en massa svensk film när jag är hemma, MED engelsk text för O. Det är jättekul att se film med honom, han får lite inblick i det svenska livet! Tyvärr har inte Jägarna engelsk text, det grämer mig så!
Jag fattar inte hur man kan se en film utan engelsk text om man inte fattar språket men min bror gjorde samma sak med en fransk film (han hade dock läst 5 år franska i skolan).

Saring sa...

Ja det är klart att han ska få låna filmen!! Förstås! Ljuvligt :-)

Dila sa...

Det är ju roligt att få sprida lite svensk kultur runt om i världen. Själv lyckades jag få min italienska familj att älska Nordman när jag jobbade som aupair i Italien 1996/1997. Heja Sverige!!!
Kram Dila

Annika sa...

fasiken vad COOLT!!! Vilken grej! Förstår att du blev mäkta förvånad. Att gilla schlager och inte var svensk/europee måste var ytterligt OVANLIGT!!!
Så roligt, Kicki!! Kul också att "Såsom i himmelen" är en sådan hit down under! Den blev tyvärr aldrig en hit här...

Anne sa...

Vad häftigt! Vilket möte och vilken kille. Hehe, I lööööve Anna Book....
Han måste ju bara få låna Masjävlar av er, han skulle säkert inte veta till sig av glädje. Störande att det inte finns engelsk text till precis alla svenska filmer.

aussiekicki sa...

Ja jag tyckte det var lite charmigt!
Så som i Himmelen har skapat ett intresse för svensk film här nere. Makens kollega blev överlycklig när vi fick tag på en kopia av filmen till henne och hennes kompis.
Jag var på vippen att fråga om han kände till Kent men kom på att det nog antagligen inte är hans musiksmak om han gillar Anna Book.

Det blir nog ett besök till Maritime snart igen med Masjävlar i högsta hugg!