fredag 7 november 2008

På bussen

På bussen idag;

Jonathan: Mummy....
Jag: Yes, sweetie?
Jonathan: You´ve got a big tummy!
Mannen bakom oss: Fniss!
Jag: Hrm, nu behöver vi inte prata om mammas mage..
Jonathan: But you do! Big tummy!
Mannen bakom oss: Fniss, fniss!
Jag: Look, here´s where we´re getting off! Our stop!

Skitunge!

7 kommentarer:

Petra H sa...

Antar en sådan där situation då du önskar att barnen pratade SVENSKA med dig ;-) Du får tänka som så att för barn ser allt större ut!
Trevlig helg och stor kram!

aussiekicki sa...

Haha, nej men han har ju helt rätt! Magen är stor! Lite komiskt bara att han säger det på engelska!
ha en mysig helg ni med!! Kram!

andreas sa...

Barn är experter på att säga "fel" saker vid fel tillfällen. Nu har ni roat en till...
Trevlig helg!!!

Kram Dila

Göte Børge sa...

Skulle vara intressant att få veta lite mer omkring det varför ni valt att tala engelska med barnen. När vi var i Danmark valde vi att tala svenska, men vi funderade fram och tillbaks hur vi skulle göra...

För övrigt är en rätt het hit om magar färdig...

aussiekicki sa...

Dila: Haha, det var roligt att höra! Kram!

Göte: Vi pratar nog mest svenska med barnen. De är helt flytande i svenska även om de har vissa engelska influenser i en del ord som ex penguin istf pingvin. vi ville att de skulle lära sig engelska för vi visste inte riktigt hur länge vi skulle bli kvar här och om de skulle börja i skolan. Hade vi inte flyttat nu skulle de ha börjat i februari. De har lärt sig engelska genom några engelsktalade kompisar, barnprogram och att lyssna på omgivningen. De förstår de mesta man säger till dem och pratar en hel del fast med en ganska stark svensk brytning :-)

Jag känner flera här nere där pappan är aussie och mamman svensk och barnen enbart talar engelska men förstår en del svenska. Vi hoppas att våra barn ska ha nytta av den engelska de här lärt sig här och förhoppningsvis kunna fortsätta prata när vi flyttar hem igen.

Just det här tillfället på bussen valde Jonathan själv att prata engelska och då brukar vi försöka svara på samma språk.

Jag ska kolla in din nya låt! HAr varit lite dålig på att kolla av alla mina favvobloggar och kommentera då tiden inte riktigt har räckt till!

Marianne sa...

STOR plåsterlapp kanske hjälper? Över deras munnar : D

aussiekicki sa...

Haha, ja det vore något det!!