onsdag 19 november 2008

Bloggfunderingar

Jag hade egentligen tänkt att skriva om något annat än min blogg men jag är lite för trött. Jonathan har haft en besvärlig kväll med mycket växtvärk och har äntligen lyckats somna.

Jag har funderat lite kring hur bloggandet kommer te sig när vi har flyttat hem. Att efter hemflytten kalla bloggen Vardag i Kängurulandet känns lite som falsk marknadsföring. Jag vill fortsätta blogga men funderar på om jag ska gå vidare med en ny blogg eller om jag ska fortsätta skriva i den gamla.

Om jag fortsätter i en ny blogg, vad ska jag kalla den?
Vad ska jag blogga om?

Jag har tänkt en hel del på bloggandet och vad det betyder för mig. Jag började blogga för drygt ett år sedan när jag tyckte livet var lite tufft. Jag kände mig ensam och längtade hem till Sverige enormt mycket. Genom bloggen har jag lärt känna en massa härliga människor som jag uppskattar mycket och som gör livet lite lättare.

Jag har även funderat lite kring innehållet i min blogg. Det är ganska osorterade vardagsbetraktelser kryddat med lite bilder ibland. Ibland har jag känt pressen att jag borde skriva fler inlägg än vad jag gör.

Å andra sidan skriver jag för min egen skull och borde inte känna så. Fast jag måste erkänna att jag blir otroligt glad över era kommentarer och fascineras över att jag har haft 6300 besökare sedan jag började med webcounter i Juli.

Jag får fundera vidare, helt enkelt. Nu är det dags att gå och sova och hoppas på att Jonathan får sova i natt.

God Natt!

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å Kicki! Jag hoppas verkligen att du fortsätter blogga även efter att ni flyttat tillbaks till Sverige. Dels för att jag tycker så mycket om dina inlägg. Dels för att jag tror det kommer bli hyperintressant att få läsa om dina tankar och känslor kring hemkomsten. Hur saker och ting kommer kännas för er att komma tillbaks till Sverige efter denna tid utomlands. Hur andra reagerar och hur ni själva reagerar. Nästan än mer intressant än att läsa om hur folk känner och tänker när de lämnat sitt land. Kanske just för att jag själv inser att det kommer bli en process som man kanske inte är lika förberedd på. Alltså att det kommer handla om en kulturkrock - igen. Fast åt andra hållet. Och att det är lätt att tro att man "bara kan komma tillbaks" men just vetskapen om att den här tiden faktiskt förändrat en som person gör att jag tänker på en hemflytt med skräckblandad förtjusning.
Så jag hoppas verkligen att kunna få följa med er i er vardag även efter att ni återvänt till Sverige.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Du måste fortsätta! Kalla det "Vardag i hemlandet" eller nåt! Eller blogga på engelska för era vänner back in Oz!

Petra H sa...

Döp om bloggen till "Tillbaka från Kängurulandet" ;-) Jag tycker också att det skulle vara sååå intressant att läsa om era upplevelser när ni väl har flyttat hem! Det sägs ju att det kan tom vara svårare att flytta tillbaka... Jag har ju flyttat tillbaka till Sverige i flera omgångar men då var jag yngre och hade inte familj så det kanske är annorlunda. Men, det jag kände då var att jag hemskt gärna ville fortsätta att ha ett internationellt utbyte och engagerade mig i nätverk för utbytesstudenterna på universitetet etc.
Tror även att mina föräldrar kände det efter vårt Englandsår i slutet på 80-talet och de ville ju att vi skulle fortsätta med engelskan så vi hade 3 utbytesstudenter som bodde hos oss i omgångar (de blev som syskon till oss barn). Och i början av 90-talet blev vi fadderfamilj åt en bosnisk familj - väldigt intressant och givande. Vi hade ju liksom erfarenhet av att komma till ett nytt land och visste hur svårt det är att lära känna infödingarna :D
Iaf, det var bara några tankar om hemflytt... och jag hoppas att du fortsätter att skriva!
Stor kram

aussiekicki sa...

Saltis: Jo jag har tänkt att fortsätta blogga för jag tror också att det kommer bli intressant att komma hem igen. Man har ju helt klart förändrats som person och det ska bli intressan toch se hur tankarna kommer bli.
Kram!

Anna: Bra förslag på nytt namn!! Fast det får allt bli på svenska, de flesta jag känner här är svenskar.

Petra: Ännu ett bra förslag!!! Ja det blir allt till att fortsätta blogga! Kram!!!

Annika sa...

KLART du måste fortsätta!!
Vi vill ta del av vad som händer när du kommer hem igen!!
Det ska faktiskt bli jätteintressant. Fortsätt blogga vad du gör!!
Kram!!

Fritt ur hjärtat sa...

Något med känguruland tycker jag också passar i en omdöpningstitel.
Växtvärk, vet du att extra selen till barn ofta tar bort växtvärk helt?? Ett litet tips bara!

Göte Børge sa...

Klart du ska fortsätta blogga. Det är skittråkigt att inte blogga.

aussiekicki sa...

Annika: :-) Klart jag ska fortsätta! Det ska bli spännande och se hur man har förändrats efter några år här i Australien.

Fritt ur hjärtat: Ja jag gillar också den titeln!
Selen lät intressant, ska kolla om det finns i killarnas vitamintillskott.

Göte: Jag tror att jag är för bloggbiten för att sluta. SÅ ni slipper nog inte mig....

Anna sa...

Bra att du vill fortsätta! Jag tycker som de andra; att du bara ska byta headern när du flyttar. Men starta ingen ny blogg! Det är så bra att kunna relatera till det du tidigare skrivt, läsa ikapp och kunna följa den röda tråden. Och att känna sig hemma.

Och så är det nyttigt med blogg-existentiella frågor ibland! :o)

aussiekicki sa...

Anna: Tack för din synpunkt! Det är alltid roligt att få feedback på det man funderar över. :-)