tisdag 25 november 2008

No worries! No hurry!

Ibland undrar jag om man är lite anal som svensk. Om man har lite för stort kontroll- och trygghetsbehov. Här i Australien är det tvärtom, för det mesta. No Worries-mentaliteten är rätt påtaglig ibland.

Jag fick en rejäl dos av den idag och blev så frusterad att jag bara ville ta tag i kragen på vår buildingmanager och skaka vett i honom. Vi har äntligen, 8 veckor innan vi ska flytta över halva jorden, fått besked om vilken flyttfirma som har anlitats. Detta har utlöst en lavin av saker som ska ordnas innan alla våra grejer åker båt och vi sitter på planet hem till Sverige.

Jag gick därför ner till hustomten och ville diskutera datum med honom. Huset vi bor i har tre hissar och man får en hiss "vigd" åt sig den dagen man flyttar ut sina möbler. När vi flyttade in var vi tvungna att ändra datumet tre gånger då "flytthissen" var upptagen. Nu hade vi ett datum från flyttfirman som fungerar så det var angeläget att få boka hissen.

-No, no it´s too early! Give me two weeks notice, thats enough! säger hustomten.

-Um, no I want to make that arrangement now, please. säger jag lite fundersam över att lite framförhållning är så svårt i detta land.

-No, let me know around 15/1, that´s time enough for you.

Så där står vi och käftar över att jag vill att han ska skriva upp i deras jäkla kalender att vi vill boka hissen 8 veckor innan, istället för 14 dagar, för att det helt säkert ska klaffa. Det är liksom inte så många datum att spela på! Gah!!!!
Till slut så gav han med sig och bokade upp datumet åt mig.

Då började han gaffla om att jag inte kunde boka hissen om jag inte hade sagt upp lägenheten först! Vi har tre veckors uppsägningstid och det var ju aaaaaalldeles för tidigt att säga upp den nu! Men jösses, tänkte jag, vi drar om ca 8 veckor. Spela roll om vi säger till nu eller 3 veckor innan, vi kommer ju hyra januari ut hur som helst! De borde ju vara glada att få besked i tid så de kan få in en ny hyresgäst så snart som möjligt!

Till slut gick jag därifrån och hade fått boka hiss och fått säga upp lägenheten, men inte utan strid. Jag fattar inte att aussisarna får utslag av planering och framförhållning!!!

Så, nu fick jag gnälla lite också!

5 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vad irriterande! Slår vad om att om du inte stått på dig dock och anmält först två veckor innan, så hade de sagt "varför har du inte sagt till tidigare?" då.

Marianne sa...

Hahaha, det låter ju värre än Egypten! Fast å andra sidan hade de kanske sagt ok här och sedan glömt bort allt så det var lika ogjort i alla fall : D

Ojoj, bara 8 veckor kvar! Jag vet hur det känns ...

aussiekicki sa...

Anna: Huvudet på spiken!!!

Marianne: Vet du vad?! Hustomten är grek som har vuxit upp i Egypten! Han tycker antagligen att jag inte ska bry mitt lilla huvud om sådana här saker.... Suck.

Petra H sa...

Ha ha, själva har vi PRECIS börjat SNACKA om att KANSKE boka flyttfirma... och vi flyttar ju också om ca 8 veckor (hjälp!)! Men vet man inte VART man ska flytta så är det ju lite svårt att beställa flytt, men det blir nog till att flytta tillbaka till Bryssel några månader...

aussiekicki sa...

Petra: Gulp! Jag hade freakat ur för länge sedan om jag inte hade fått besked vart vi skulle någonstans. Hoppas ni får veta snart! Kram!