tisdag 11 november 2008

Didgeridoo

Förra helgen slog vi till på en didgeridoo. Vi vill ha med oss en hem till Sverige även om det antagligen inte är det mest heta på inredningsfronten. Det är antagligen lika hett med en didgeridoo i Australien, som det är med ett älghuvud på väggen hemma i Sverige. Men det skiter vi i! Vi vill ha en!

Vi köpte en som går att spela på. Den har bivax inuti som skyddar träet mot saliv som hamnar inuti när man spelar. I lördags tog vi fram den och gjorde några försök att spela. Det är inte så lätt. Framför allt är det svårt att få någon kontinuerlig ton eftersom man måste andas ibland. Men det går! Det är en fråga om andningteknik.

Jonathan var riktigt duktig och fick fram en lång fin ton. Det påminner iofs mest om ett bröl från en brunstig älgtjur, men ändå! Det var dock mindre roligt i morse då jag vaknade med ett ryck av att Jonathan spelade didgeridoo rakt i mitt öra. Han vet i alla fall hur han ska få mammas uppmärksamhet!


6 kommentarer:

Annika sa...

KLART ni ska ha en sån med er hem!
Dom är ju urcoola!!
BRA köp!
Kram!

Saltistjejen sa...

Coooolt!!!
Men jag ahr förstått att det är en rätt svår teknik att spela på dem. Särskilt om man vill få en sådan där ton som liksom "aldrig tar slut".
Kram!

aussiekicki sa...

Annika: Klart vi ska!! Vi köpte en dyrare didgeridoo som är ett riktigt instrument istf de mer turistiga. Tack! Kram!!

Saltis: Det är jättesvårt! Man ska andas ut samtidigt som man andas in och det är en teknikfråga. Vi fick med en video som lär ut lite tips. Kram!

Marianne sa...

Självklart att ni ska ha en sådan med er hem! Men häng den HÖGT upp på en vägg, där det inte finns någonting att klättra på. Så att du slipper ha den i örat : )

Anna, Fair and True sa...

Kul att ha en sådan hemma i Sverige sedan!

aussiekicki sa...

Marianne: Haha, ja den får nog sig en plats så den inte är så lättåtkomlig!

Anna: Ja vi ska göra en ansträngning att lära oss att spela också. Hoppas vi inte blir utkastade ur huset bara! ;-)