tisdag 14 oktober 2008

Ipren, var är mina Ipren???

Efter helgen har min onda nacke kommit tillbaka. Jag har varit ganska bra i nacken sedan min whiplash, även om jag har haft mer huvudvärk än vanligt, så har nacken känts ganska bra.

Orsaken är det som hände på Bondi beach i söndags. Jag stod i vattnet och hade koll på Elias som lekte med sin båt när en pojke i 10-årsåldern helt plötsligt började gråtskrika på sin mamma.

Han stod på knä i vattnet och tog sig inte upp. Jag var inte närmst honom men alla andra vuxna stirrade på honom och ingen mamma dök upp, så jag vadade fram och frågade vad som hade hänt. Han hulkade fram att han hade skadat foten och inte kunde gå. Jag lyfte halvt upp honom, han runt 35-40 kg, vilket inte var så smart med tanke på nacken, men vad gör man!?

Till slut fick jag be en annan pappa, som stod och stirrade, att faktiskt hjälpa mig upp med pojken. Vi fick med gemensamma krafter upp honom ur vattnet, vilket inte var lätt då tidvattnet hade vänt så vågorna var större och strömmarna sög i fötterna. När vi väl kommit upp så klarade pojken av att linka bort till sin mamma som fortfarande inte hade märkt något.

En annan mamma kom fram och klappade om mig med ett Good on ya`! Hon konstaterade även att det var konstigt att folk inte reagerar utan mest stirrar när något händer, vilket jag kan hålla med om ibland.

Slutet gott, allting gott, förutom för min nacke som nästan är lika öm som i april. Var är mina Ipren??

12 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken god gärning du gjorde Kicki!!
Synd bara att du fick betala ett högt, och ont pris, för det.

Jag hoppas att din whiplash inte blir värre nu.

Skippa iprenen och kör hårt på Ibuprofen på en gång. De är bäst vid smärta grande.

Massor av krya på dig kramar!!

Saltistjejen sa...

Men fy vad underligt att ingen annan grep in! Tänk om han varit mer skadad så han varit nära att drunkna. Då hade man ju behövt handla snabbt!!!
Du gjorde verkligen helt rätt Kicki, även om jag förstår att in nacke nu får betala för det.
Hoppas verkligen den snart blir bra igen!
Kramar!

PS Fast Jess.... innehåller inte ipren just ibuprofen?????

Huskorset sa...

Bra jobbat! Folk alltså! Man blir galen. Här får du en cyber-ipren: ©
;)

Anonym sa...

Ipren...Ja, det kanske det gör? Ha,ha...men de är då bättre/starkare än vanliga painkillers. I a f här.

Anna, Fair and True sa...

Alvedon = paracetamol
Ipren = ibuprofen
Magnecyl = acetylsyra eller vad det nu heter

Sedan finns det ju en massa märken till men dessa tre ämnen är väl de vanligaste?!

Jag trodde att det bara var i Sverige att folk inte ingrep men det kanske är ett internationellt fenomen. Eller, de brukar väl säga att det är ett storstadsfenomen.

aussiekicki sa...

Jess: Åh, tack det var ju egentligen inte så märkvärdigt (rodnar lite). Ipren innehåller Ibuprofen fast här heter den Neurofen. Det fungerade ganska bra sist så jag får försöka ta det lite lugnt och undvika lyft ett tag framöver. Tack för omtanken! det värmer!! Kram!

SAltis: Jo det är ju konstigt att en del människor bara står och glor. en del får man sparka i rumpan lite, andra tvekar ju inte att hjälpa till. Kram!

Huskorset: Tack!!! INte dumt med cyberpiller!!

Jess: Ja de tar ju inte bara smärtan utan även inflammationen.

Magnecyl: Acetylsalicylsyra, krångligt ord. Eller som Dexofen, en annan värktablett med den verksamma substansen Dextropropoxifen.
Jag tror som du att det är ett storstadsfenomen. Folk är lite blasé helt enkelt.

Lullun sa...

Skrämmande att folk inte reagerar! Bra att du gjorde det dock. Hoppas bara nacken blir bra igen! Måste vara svårt att ha ett sådant osynligt "handiklapp" i liknande situationer.

aussiekicki sa...

Lullun: Tack, ja jag hoppas nacken blir bättre snart annars får jag göra et tnytt besök hon sjukgymnasten. Kram!!!

Marianne sa...

Tur att du var där, otur att han var så tung. Hoppas nu att nacken bråkar bara tillfälligt. Inte kul att ha problem med den. Skönt att det hjälper med de vanliga också, när min är som dummast hjälper bara dextropropoxifen, och det knappt ibland.

Nu står det stilla min skalle. Vad brukar man kalla de där vanliga med ett samlingsnamn, ADHD är det inte, men något liknande ...

aussiekicki sa...

Marianne: Ja, jag hoppas iofs att någon annan hade hjälpt honom upp om inte jag hade gjort det.
Ja jag hoppas nacken lugnar ner sig annars blir det sjukgymnast igen. Tänker du på acetylsalicylsyra, kanske? Kallas ASA, om jag inte minns fel, efter engelskans Acetylsalicylic Acid.

Marianne sa...

Nej, nu kom jag på det: NSAID. Non steroid analgesic inflamatory depressants. Tror jag det står för. Nä, nu får jag goggla : )

Non steroid anti-inflammatory drugs. Så var det ja.

aussiekicki sa...

Marianne: Jamen just ja! Tur att du gogglar!!!!