fredag 10 oktober 2008

Fredagstema x 2!

Idag är det fredag och det innebär ju fredagstema!! Jag har föregående fredagstema innestående, If I were a man for one day, I would..., så jag börjar med det.

Anna, som är värdinna för oktobermånads tema har sammanfattat mycket av det som jag tänkt på. Men det här är vad jag skulle roa mig med:
  • Det första jag skulle göra är nog att gå in och förhandla upp min lön, rejält, sorgligt men sant.
  • Stå upp och kissa!!! Vilket lyft! Speciellt på krogen där kön till damtoaletten alltid är evighetslång eller ute i det fria. Det är inte riktigt samma sak att dra ner gylfen och hala fram brandslangen och kissa, som att dra ner brallan och blända hela omgivningen med sin vita rumpa.
  • Jag skulle ge rätt mycket för den manliga mentaliteten när det gäller självförtroende. De flesta män rycker på axlarna åt konflikter, privata eller arbetsrelaterade, och tar det sällan personligt. Medan åtminstone jag, som kvinna?, tar åt mig personligen och ältar länge, länge....
  • Njuta av att slippa dra runt på överdimensionerade liljekullar, läs bröst, och kunna gå med bar överkropp när det är varmt och på stranden.
  • Hur det är att ha sex med en snopp.
  • Störa mig enormt på att ha något som dinglar melan benen!
Denna veckas tema är: If I could change careers, I would...
Jag har jobbat som sjuksköterska de senaste 14 åren. Innan jag var färdigutbildad jobbade jag som kanslist och laboratoriebiträde på ett mikrobiologiskt lab, så jag har alltid varit i sjukhusbranschen.

När jag påbörjade min sjuksköterskeutbildning var det i syfte att bli barnmorska så småningom. Jag kan fortfarande drömma om att få förlösa bebisar men är iofs ganska nöjd med att jobba i dialysvärlden.

Skulle jag helt byta inriktning så skulle en mysig bokhandel som även hade ett mysigt cafe/lunchställe, vara något för mig. Jag har alltid älskat bibliotek och bokaffärer och kan spendera timmar där, bläddrandes i nya spännande böcker. Jag gillar även att laga mat och skulle gärna kombinera min bokhandel med ett mysigt fik med hembakt och hemlagade, goda luncher. Det som inte lockar är är iden om en egen firma och allt extra jobb med ekonomi, osv.
Det skulle även vara roligt att ha en inredningsbutik med en massa fina saker även om jag inte har så bra koll på trender osv...

Ett annat jobb som jag tror skulle passa mig är sekreterare/assistent/samordnare (byråkrat helt enkelt, hojtar maken i bakgrunden!!!) på ett företag. Jag gillar papper och tanken på ett eget skrivbord samt att vara spindeln i nätet och hålla i en massa trådar.

Ja, det var nog det, tror jag.. Trevlig helg!!!

Andra fredagsbloggare:Nilla,Simone,Anna,Desiree,Annika, Anne, Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,LeopardiaAnne-Marie, Marina, Marie,Strandmamman,M.K.B,Ulrika,Jemaya,Nina, och Barbamorsan

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jättebra inlägg Kicki!

Jag satt och skrattade när jag läste om du skulle vara man.
Tänk vad häftigt att ha en snopp. Tror att jag skulle stänga in mig på toan och ha en stund för mig själv. Ha,ha..! :D

Men det måste ju vara besvärligt att den dinglar omkring där. Man ser ju hur vissa män hela tiden gräver sig i skrevet!

Karriär byte....hmmm..det där med fik verkar vara mångas dröm.
Jag har inte ens en "riktig" karriär att byta men drömmen om att bli skådis finns där i bakhuvudet även om det aldrig kommer att hända.

Det där med samordnare passar du nog bra till, du har ju kravallen som ger dig praktik och teorin varje dag. Och det gör du ju med galans!

KRAM & trevlig helg!!

Fritt ur hjärtat sa...

Ja det var x 2, det. Tänk va alla undrar hur det skulle vara med snopp. Det har jag aldrig funderat över, mer intresserad av hjärnan, hur tänker de egentligen;-))

Inser att dina jobbdrömmar mycket väl skulle kunna vara min, fast ordning på skrivbord det har jag aldrig:-)

Annika sa...

Ja, en bokhandel!! En mysig, med massa fotöljder, mysbelysning, litet cafe och en massa böcker!! DÄR vill jag också jobba!!!
Jag gillar din manslista också...det där med sex hade ju varit SÅ intressant tycker jag..
KRAMAR!!!

Anne sa...

Haha, så MOvember är tillbaka i år igen. Det är ju faktiskt rätt kul grej, plötsligt vimlar det av MO-män på gatorna i Sidney....
Jag gillade din om jag vore man-lista också. Det vore ju onekligen rätt enkelt vara man (kan man tycka många gånger), som du säger verkar det mesta tas med en axelryckning och inte personligt eller ältande som vissa (läs jag eller kanske kvinnliga släktet överlag) ofta gör.
En mysig bokhandel, kombinerad mysigt café, DET vore väldigt trevligt och nåt som tilltalar även mig.
Ha en supertrevlig helg!
Kram!

Marianne sa...

Hahaha, visst skulle det vara störigt att ha något som hängde där och dinglade! Skulle nog bli tokig på det, hellre små liljekullar!

Det är nog inbyggt hos syrror att vara bra samordnare och organisatörer!

Anna, Fair and True sa...

Det är något jag också skulle vilja göra, typ när jag är 60 år och har jobbat klart med annat.

Kan du jobba i Australien eller funkar det med arbetsrättigheterna där? Tänkte att just sjukvårdsbranschen kanske är svår vad gäller legitimering osv.

aussiekicki sa...

Jess: Tack! Sorry för sent svar men vi har knappt varit hemma i helgen. Så du när skådisdrömmar! Berätta mer!

Fritt ur hjärtat: Haha, men det vet du väl att de tänker med snoppen!!! Det är ju allmänt känt!

Annika: Jag tror att du skulle göra ett bra jobb med inredningen på vår gemensamma bokhandel/fik! Problemet är bara var den ska finnas! ;-)

Anne: Japp, the Mo is back! Vi kommer få se en massa män med tangorabatt på stan. Maken sade förra året att det blev en sorts gemenskap mellan alla Mo-bros och att man nickade och hälsade på stan. Lite kul tycker jag!
Visst verkar det vara enkelt att vara man på ett sätt. Fast jag trivs nog rätt bra som kvinna!
Kram!

Marianne: Eller hur! Jag skulle bli helt galen på dinglet!
Jag tror också på din tes om syrror och bra samordnare!

Anna: Jag tror att jag har rätt att jobba på det visumet jag har. Det blev aldrig aktuellt eftersom barnomsorg är så gräsligt dyrt här och att vi får ut 50% mer på en lön än vad vi fick på två löner i Sverige. Mitt problem är att jag har den gamla sjuksköterskeutbildningen på 80 poäng och den är inte EU-godkänd. Jag skulle i så fall behöva gå en kurs och göra praktik för att få jobba. Om vi skulle vilja flytta tillbaka till Australien så småningom så kan dock mitt yrke vara en fördel då de har bla brist på ssk och därför är frikostiga med visum.

ALla: Sorry för sena svar!

Anna, Fair and True sa...

Jag har ju inte följt din blogg sedan allra första början så en fråga: hur länge är det ni har bott i Australien? Antar att det blir ett par tre år totalt?

Det är ju liknande vad gäller barnomsorgskostnaderna i många andra länder, tyvärr. För vissa kanske vill passa på att vara hemma med barnen medan andra kanske faktiskt vill jobba, i alla fall halvtid eller något. Och då är det så dumt att det inte lönar sig. Knäppt att man ska behöva gå back på att jobba liksom!

Lullun sa...

Ja, ett sånt där bokcafé låter ju inte helt fel! Och ja, hur känns det egentligen?! Har alltid tyckt naturen (eller Gud om man vill) varit lite lustig som skapat den tingesten så mjuk och oskyddad. så der det ju inte ut i djurvärlden. Knas. ;-)

aussiekicki sa...

Anna: Vi har bott i Australien sedan januari 2007 så det kommer att bli två år här nere.

Barnomsorg är verklgien jättedyrt. Vårt närmsta dagis tar över 100 dollar om dagen/barn. Det skulle bli ca 1200:- per dag för våra barn. Helt galet att gå back eller jämt upp om man vill jobba. Jag ville vara hemma med killarna eftersom dagis fungerade så dåligt i Sverige.
Många försöker jobba några timmar när barnen är i skolan. Har börjar barnen i skolan i februari och fyller barnet 5 år under jan-juni så börjar de i skolan. Mina killar fyller i oktober och skulle ha börjat nu i februari om vi valt att stanna kvar.

Lullun: Det verkar som om jag får med mig en hel del bloggerskor på mitt bokcafe!! :-)
Ja jag har också funderat på hur det känns egentligen... ;-)

Anna, Fair and True sa...

Oj, det är ganska mycket pengar!

Vad var det som inte funkade med dagiset hemma i Sverige? Synd att ni hade en tråkig erfarenhet.