torsdag 30 oktober 2008

Cairns del 3

Kvart över sju blev vi hämtade med buss för en tolvtimmars utflykt till Daintree nationalpark, Cape Tribulation, Daintree river och Mossman Gorge. Det var vi och gäng pensionärer samt en galen skotte som körde. Han hade bott i Cairns i 20 år men hade fortfarande en ganska tung skottsk accent. Han pratade non-stop och hade lite mothugg längst fram av ett aussiepar och ett kiwipar.

Vi for längst kustvägen upp mot vårt första stopp som var Daintree nationalpark. Där gick vi en guidad tur i regnskogen, med betoning på regn. Himlen öppnade sig när vi kom dit och vi fick nytta av våra ponchos. Vi fick lära oss om det ömtåliga ekosystemet och vilken viktig roll bla cassowaryn har för replanteringen av träd och växter.

Ser ni spindeln Jonathan tittar på?


Det fanns ett torn man kunde klättra upp i och se ut över regnskogens trädkronor.


Killarna var väl måttligt roade av vad guiden hade att säga så vi vandrade iväg lite på eget håll. Snart var det dags att hoppa in i bussen igen och fara vidare mot vårt nästa mål som var Cape Tribulation. Chauffören var påläst och pekade och visade en massa som vi inte kände till tidigare. Vi stannade och gick ner till stranden vid Cape Tribulation. Tyvärr var det molnigt och då kommer inte alla fantastiska färger fram utan havet liknar mest Östersjön. Vi gick på en upptäcksfärd och spanade på mangroveträden, de lokala spindlarna och blommorna.Spindeln var lika stor som min handflata.


Snart var det dags att fara vidare till vårt lunchställe. Det var ett ställe ute i skogen brevid en liten flod. Maten var hemlagad och smakade riktigt bra. Efter maten fick killarna med sig överblivet bröd och gick ner till vattnet och matade fiskarna.Innan vi skulle vidare gick vi på toaletten, jag och killarna. Det var då det hände, det vi kallar för The Daintreeincident.
Jag satt på toaletten när tanterna utanför fick för sig att killarna hade låst in sig själva. De ropade att de skulle låsa upp dörren och innan jag hann säga något eller skyla mig så åkte dörren upp. Där satt jag på muggen och visade upp mig för hela pensionärsgänget! Vilket liv det blev! Tanterna bad tusen gånger om ursäkt och vågade inte riktigt gapskratta förrän jag flinade och sade att det inte gjorde något. Jag är liksom van att killarna öppnar dörren när jag sitter på muggen.

Nästa stopp blev en tripp på Daintree river. Vi åkte ut på en skön avslappnad båttripp på jakt efter krokodiler. Vi såg inte röken av en enda dock. Vi var inte så besvikna egentligen, vi har ju redan sett en massa på krokodilfarmen. Vi fick lite fika innan vi drog vidare.Den här filuren åkte snålskjuts på båten.
Det blev ett snabbt sista stopp i Mossman gorge innan vi styrde tillbaka till Cairns.Vår chaufför babblade på och skämten haglade. Halva bussen bestod av amerikaner som vi släppte av först. Trodde chauffören..... Så fort de hade klivit av började han, aussieparet och kiwiparet diskutera det uppkommande amerikanska valet i allmänhet och deras vapendyrkan i synnerhet. Det var bara det att bakom mig satt de sista amerikanerna, ett par som var 80-plus. När de klev av sade tanten: I just want you to know that I am one of those pistol-packing old grannies, and I am proud of it!!! Och så vinkade hon! Vi skrattade så vi höll på att kissa på oss! Priceless!

När vi blev avsläppta vid hotellet gick vi upp på rummet och föll ihop i soffan. Efter att ha ätit middag somnade vi ovaggade efter en lång och händelserik dag.

14 kommentarer:

Annika sa...

Spindlarna är grymma!! GRYMMA!! Skulle jag se en sådan skulle jag bli stel av skräck. Och egentligen är jag inte ens rädd för spindlar.

Åsså bjuder du mig på ett gott skratt!! kan se dig framför mig där du sitter på muggen..PINIGT!!
HAHAHAHA!!!

Kramar!!

Anne sa...

Haha, The Daintreeincident. Det var väldigt komiskt, kanske inte så kul då det hände men du hade ju en skön attityd och tog det på rätt sätt.
De där spindlarna var ju inte storlek small direkt. Huuu, var de giftiga också eller harmlösa?
Det måste ha varit en speciell upplevelse besöka regnskog, all flora och fauna.
Förresten, ön i inlägget tidigare ser ut som en riktig dröm-ö. En sån där Robinson ö. Bra blandning ni hade på resan, olika sorters upptåg, regnskog, linbana, dröm-ö. Härlig mix.
Kommer ni göra nån mer resa/utflykter före hemresan?

Anna, Fair and True sa...

Haha, bilden på Jonathan när han kollar på spindeln är ju priceless!

Gillade grodan också!

Ni verkar ha en "incident" från var ni än åker! :)

Så det var en färdig paketresa ni köpte eller sydde ni ihop den tillsammans med en reseagent?

DILA sa...

Vilka härliga bilder! Ni verkar ha haft en underbar resa. Men hua, hua för spindlarna. Jag skakar bara jag ser på bilderna. Tack gode gud för att de är down under och jag är här uppe i kalla nord! Kul att bjuda pensionärstanterna på lite skoj. Det får man ju bjuda på, eller hur!?!

Kramar Dila

aussiekicki sa...

Annika: Ja de är verkligen skitstora och skitäckliga och ändå ganska fascinerande. Oftast sitter de ju ganska snällt i sina nät och gör inte mycket väsen av sig men visst är man försiktig!
Kan tänka mig att du garvade lite år min muggfadäs! det var inte första gången kan jag meddela!
Kram!!

Anne: The Daintree Incident, haha, ingen ide att hetsa upp sig! När man har två busiga killar kan allt hända tom att flasha rumpan inför ett gäng amerikanska pensionärer!

Spindlarna är oftast mer eller mindre giftiga. Den Jonathan tittar på tror jag är en Golden Orb Web Spider. Deras bett är toxiska men brukar normalt inte vara dödliga. Den andra har jag inte riktigt kläm på vad det är för något. chauffören trodde det var en White Tail men det tror jag inte på. Det ser ut att vara en från Huntsmensläktet och de brukar inte vara dödliga heller. Håriga och läbbiga är de dock!
Fitzroy Island var jättefin! Det kryllar ju av lika fina öar längs hela Queenslandkusten! Bara att välja och vraka. Den här låg nära Cairns vilket vi tyckte var bra. Vi gillade också blandningen även om det blev ganska hektiskt då vi inte hade så många dagar på oss. Det blir nog fler utflykter men vi har inte bokat några ännu.

Anna: Visst är den bra!!! Han skelar rätt bra också men jag gillar den!
Grodan är rätt söt den med. MAn ska tydligen inte ta på dem eftersom solkräm och annan goja man har på händerna tas upp och då dör grodan inom något dygn.

Men dessa två pojkar har man en incident var man än åker! ;-)

Vi tittade på vad vi ville göra under vår vistelse i Cairns. Det finns massor med arrangörer att välja på och vi kände att tiden var för knapp att hyra bil och trassla runt själva. Maken gick in hos en reseagent och talade om att detta vill vi göra så bokade de upp åt oss. Det fungerade ganska bra.

aussiekicki sa...

Dila: Tack! Ja vi hade verkligen en underbar tripp!
Spindlarna och ormarna kommer jag INTE att sakna när vi flyttar hem igen!
Vad gör man inte för sina medresenärer!!?? ;-)
Kram!

Anonym sa...

Ha,ha,ha... va roligt ni haft det på resan!
Muggincidenten var bäst! Tanterna lär snacka om det länge till. :D
Och den amerikanska pistoltanten var bra. Tror inte att amrisar skäms för nått i vilket fall som helst.. :D

Härlig spindel, den skulle man vilja vakna upp brevid...NOT!

Kram!

Pseudonaja sa...

Jag har också åkt på Daintree River utan att se en krokodil. Det var visst parningssäsong och då syns det inte. Det kändes lite snopet.
Grodan är ur släktet Litoria. Man brukar se dom i duschen på vandrarhem i Far North Queensland.

Fredrik sa...

Shit vilka spindlar!! Jag skulle skita i brallan helt klart. Men vilka bilder, superfina.

aussiekicki sa...

Jess: haha, ja muggincidenten var rätt uppiggande! Nej, Amrisar skäms inte för sig direkt. Spindeln är en riktig raring, eller hur!!

Pseudonaja: Haha, ja då är vi fler som inte sett någon! När var du där?

Fredrik: Tack! Vet du att man börjar nästan vänja sig vid spindlarna! De flesta sitter rätt snällt i sina nät och käkar fåglar. ;-)

Petra H sa...

Jag tror att vi var i Daintree när vi var uppe i Q-land och vi såg bara en mini-krokodil (baby) (det var i juli).
Ha ha, som de andra redan skrivit så råkar ni alltid ut för en massa dråpliga incidenter - skönt att du kan ta det med humor! Och ja, man ska akta sig för vad man säger om andra människor... När vi var på väg ut till Stora barriärrevet på en båt full med japanska turister satt jag och påpekade hur dum guiden såg ut som snackade japanska med dem... Han kom fram till oss efteråt och sa "jag hörde att ni var svenskar" - han var svensk!! Jag vet inte hur mycket han hade hört av mina kommentarer men efter det höll jag käften, ha ha!!

aussiekicki sa...

Petra: Ja ibland undrar jag om vi dras till knasiga händelser!
Haha, visst är det typiskt att man alltid ska glappa vid fel tillfälle! Ojoj, undrar om han hörde?!!

Pseudonaja sa...

Svarar lite sent: Jag var där 1988 och igen 1996.

aussiekicki sa...

Pseudonaja: No worries! Jag har koll på när folk kommenterar!