fredag 7 december 2007

Trubbel med skinkan

Jag har ett problem. Det är ju snart jul och vill gärna ha en julskinka på bordet men..... Jag har varit i affärerna och kliat mig i huvudet. Det finns precooked, presliced, with bone, semi boneless osv osv. Alltså, jag har ingen aning om vilken jag ska köpa.

Det går ju liksom inte att knata dit och säga: You know in Sweden, we buy the ham boneless and rimmad. Then you either cook it on the stove or in the owen. Do you know where I can find rimmad ham????

Vad i helsike heter rimmad på engelska? Det måste ju finnas rimmad skinka någonstans men vad heter den i sådant fall?? Är det någon som vet?

Det skulle ju vara hårt att vara utan skinkan i jul.... Ve, vilket öde....

10 kommentarer:

Annika sa...

Vet att en del köper svensk skinka över nätet. Här i No-VA finns en svensk fiskaffär och dom säljer svenska julskinkor. Men jag köper inte därifrån, istället köper jag en honey-baked ham, tycker dom är godare än den svenska...
Förresten, jag har svarat på din utmaning!!

Fia sa...

Du kan rimma din egen skinka! Googla på rimmad skinka eller om du har en bra köttbutik så kan du kanske fråga dem om de kan fixa det åt dig, tror det heter brimed ham...lycka till!

Dila sa...

Vore det inte så långt till Australien hade jag kunnat skicka dig en julskinka, kanske skulle den hinna bli rimmad på vägen... =) Hoppas det löser sig på julskinkefronten! Utan skinka ingen riktig jul.
Kram Dila

Anonym sa...

Well. Rimmad är ju ungefär saltad.
Saltad skinka?
Annars håller jag på fia - man kan rimma själv, även om det känns lite krångligt.

Själv så tänker jag skippa skinkan i år. Och köttbullarna. Och resten. Och det känns skönt!

/mymlan

Sporty Spice sa...

Nu har jag hittat hit via Anne i Oregon. Rimmad skinka vet jag inte ens vad det är på svenska så jag är inte till någon som helst hjälp.
/Petra i Madison, CT

aussiekicki sa...

Annika: Jag ska gå en sväng till och kolla ifall jag hittar något i skinkväg. Kul, då ska jag genast kolla!

Fia: Wow, låter spännande! Vi har en och annan butcher i krokarna, man kanske kan hitta en skinka där och rimma och sedan ungsbaka själv. Tack för tipset!

Dila: Vad snäll du är!! Tyvärr skulle tullen/karantänen lägga vantarna på den. De är lite känsliga för matimport i OZ.

Mymlan: Jo men visst är det väl så, skinkan ligger i någon sorts saltlake tror jag. Blir det för komplicerat lägger jag ner. Det ska ju vara roligt med jul. Precis som du säger, man gör vad man känner för till jul och inte dugg mer. Det här med julstress är inget för mig. Vi firar så som vi vill och struntar i resten.

Sporty Spice: Välkommen till min blogg! Kul att du hittat hit o välkommen tillbaka!

Matildas fikarum sa...

Jag är inte heller till någon hjälp för jag har ingen aning om vad rimmad innebär. Maken ser till att det blir skinka varje jul.

Maria sa...

Om du har en slaktare där du bor så kanske du kan gå in och fråga om de har "salt cured ham". Det har jag gjort här i USA. Men den jag köpte för några år sen var så jäkla salt, så jag har inte gjort om det igen. :-D

aussiekicki sa...

Maria: Tack för förslaget! Jag har haft funderingar på att göra egen skinka i år men det kändes för krångligt så vi får vänta tills vi flyttar hem igen. :-)

Anonym sa...

It’s called a gammon joint or even uncooked ham.