torsdag 13 december 2007

Ahlgrens Bilar...

....is no more.

Maken har slagit sina lovar runt den enda påsen som jag rev åt mig på IKEA. Jag tyckte vi kunde spara den tills på lördag och verkligen njuta och sukta lite. Men..... Ikväll ska jag iväg några timmar och jag vågade inte lämna bilpåsen i makens våld så länge.

Så igår så tog vi fram den när barnen hade somnat. Jag vet. Taskiga föräldrar som inte delar med sig men, det de inte vet, det lider de inte av.... Något vi antagligen kommer få äta upp när de blir tonåringar....

Maken stod för fördelningen av innehållet. Jag såg ju på en gång att han försökte snika åt sig några extra. En kontrollräkning var på sin plats, tyckte jag och gav honom en känga för att vara en sniken ekonomkonsultslusk.
Maken kontrade genast med att det är allmänt känt att sjuksköterskor inte kan räkna.. Hrmf!

Genast hamnade vi på dagisnivå.... en till dig, en till mig, en till mig, en till mig osv osv.

Jag tyckte dessutom att han roffade åt sig alla gröna som jag tycker är godast. Bara att börja om igen, en grön till dig, en grön till mig....

Sedan satt vi i varsin soffa och moffade sniket i oss bilarna. Det fanns inte en chans att man vågade gå på toaletten och lämna sin skatt obevakad.
Efteråt konstaterade vi att, trots att vi uppnått den högaktningsvärda åldern av 35+, när det kommer till svenskt godis är vi inte mycket bättre än våra barn.

Är det det här det kallas att ha barnasinnet kvar?

5 kommentarer:

nika sa...

ooohhh...vad jag har skrattat!!!....och jag måste erkänna att liknande saker händer här hemma när vi kommit över bilar eller lakrits. Vi har ju tonåringar så dom kan man ju aldrig gömma något för utan man får fanimej dela godispåsen på fem högar och det kan jag tala om att det blir inte många bilar per person. men på söndag ska vi till sverige och då ska jag trycka i mig bilar på längden och tvären.
ha en go dag

SweFlo sa...

Jamen barnen vet ju inte att det här är speciellt godis, de kan ju få en påse valfritt godis från mataffären istället. Bilar är ju guld värt! Nu blev jag sugen! Hoppas att min mammas julpaket kommer snart, det är FULLT med godis. Dräggel... :-)

Anne sa...

Haha, du har helt rätt. Toabesök och annat får man vänta med tills man ätit klart för svenskt öppnat godis kan inte lämnas obevakat. Du har så rätt, när det gäller svenskt godis så är man (hur gammal och vuxen man än är) inte bättre än barnen i sandlådan. Apropå Ahlgrens bilar, jag tror nog jag tycker de rosa är godast.

Annika sa...

KUL. Ibland är det bra att vara gift med en amris. Jag får ha bilar och annat smågodis ifred, haha!!
Jag tycker också dom gröna är godast av ngn anledning.
Typiskt då att din make roffade åt sig dom, hmmppff...
Karolina gillar bilar och smågodis, men jg får behålla det mesta själv ;-)

Anonym sa...

ja, det där med godis verkar vara en svag sida hos båda stora och små.
Mamma är GALEN i Ahlgrens bilar. Hon kan klämma en påse på nolltid. Samma med kolaremmar. Hon brukar be mig att ta bort godispåsen från henne innan hon får ont i magen.. He,he.. själv är man mer en chips person men om det slinker ner en godis så får det gärna vara salta hårda... Mmmm.. Min karl fattade inte hur jag kunde äta Turkisk peppar..