söndag 9 december 2007

Julskinka del 2

Först och främst, Tack alla som kommit med bra skinkförslag!
Jag googlade i morse på hur man rimmar sin egen skinka och blev lite nedslagen.

Så här gör man:
"Hittar man ingen färdigrimmad skinka, eller om man helt enkelt har tid och lust, så går det bra att salta in skinkan själv. Man gnider in den i salt och socker, och låter den sedan dra i en salt- och sockerlag i 14-20 dagar. Man bör tillsätta salpeter för att få den lite aptitligare röda färgen, annars blir den bara grå."

Hepp, 14-20 dagar, ja det kan vi glömma direkt. Det kommer jag inte hinna med. Jag får helt enkelt köpa en skinka i butikerna och griljera den och det kommer säkert smaka bra.
Rimma en egen skinka..... Det får jag nog göra nästa jul.

2 kommentarer:

Petra H sa...

Ha ha, jag hade ingen aning om hur man rimmar en skinka (knappt vad det innebär - rimmad??)... men det låter inte helt praktiskt och vem vill ha en grå julskinka?

aussiekicki sa...

Ha, ha nej det låter verkligen som gammal husmorskunskap. Grå julskinka tilltalar inte direkt...