måndag 10 december 2007

En svensk på IKEA

Idag for vi till alla utlandssvenskars Mecka, nämligen IKEA. Det lackar mot jul och jag behövde boosta värmeljusförrådet med 600 värmeljus. Jag har nämligen inte mindre än 35 värmeljusstakar som eldas var och varannan kväll. Då går det lite ljus...

Sedan hade jag börjat få ångest över att allt skulle vara slut i matshopen. Jag visste att det har funnits Aladin och julmust. Det vill man ju inte missa. Sedan ville jag få tag på lite sill och stenbitsrom som är ett måste på julbordet. Som en extra bonus fanns det skånsk senap vilket gjorde mig ganska glad då det inte är riktigt det samma att griljera skinkan (vad det nu blir för något) med dijonsenap.

Jag checkade in tvåmanskravallen på Småland och njöt av min timme i frihet innan det var dags att plocka upp dem och gå och äta lunch. Vi plockade ihop det vi skulle ha i möbel och ljusväg innan vi siktade in oss på matshopen.

Jag måste ha haft något stelt i blicken när jag jagade runt ibland hyllorna.
Sill-check, kaviar-check, nyponsoppa-check, stenbitsrom-check osv, osv. På godisfronten var det rätt lamt. Jag går liksom inte igång på Malacos kolaremmar. Så jag gick och surade över godiset innan jag såg den..... den sista påsen med Ahlgrens Bilar....

Och det var här det började gå lite snett. Jag började ta mig framåt för att få lägga vantarna på bilpåsen. Och det var då jag såg henne.... Kvinnan som tänkte ta påsen mitt framför näsan på mig! Som i slowmotion armbågade jag mig fram och fällde säkert några oskyldiga barn på kuppen men jag hann!!!! Med en tiondelssekund till godo ryckte jag undan påsen från den andra kvinnans giriga klor och ett triumferande "HA!" flög över mina läppar.

Om blickar kunde döda hade jag varit i helvetet nu och brunnit för mitt svåra godisbrott.....

Svettig och med tusen grejer ställde jag mig i kö. Jag hade massor med varor som jag radade upp i kassan. Det är samma kassa som man köper sin hot dog och glass i och i princip alla betalar kontant. Men inte jag. Och som lök på laxen krånglade det med kortbetalningen. Det tog säkert 4 minuter innan mitt köp gick igenom. Det började suckas rätt rejält bakom min rygg.

Det var då jag kom på att jag glömt musten! Ni kan förstå upploppsstämningen när jag dessutom skulle ha 48 halvlitersflaskor med must. Det var då jag hörde kommentaren med sur, besk röst:

"Oh my God! She must be swedish!"

4 kommentarer:

Dila sa...

Vad gör man inte för att få en så svensk jul som möjligt i utlandet!?! Grattis till vinsten av godisjakten! Och tack till Ikea som räddat många utlandssvenskar från hemlängtan.
Kram Dila

Anne sa...

Yes! Kicki vann och fick sista påsen bilar! I matshopen på Ikea är alla knep och medel tillåtna. Låter som du kom hem med en skaplig uppsättning, blir våldsamt sugen på den där Aladdinasken jag ser på bilden. På vårt Ikea har de bara haft Paradis, den är förvisso god den med men jag skulle nog hellre ha en Aladdin.
Puh, 35 ljuslyktor (tror jag det var du skrev), DET är inte dåligt det. Jag som trodde jag var extrem med mina 10 värmeljuslyktor men du är ju drottningen av värmeljuslyktor :)
Jag bränner också av en del ljus varje kväll, så ett stort laget värmeljus (helst från Ikea) är absolut en nödvändighet.

OT sa...

Snyggt jobbat! Tänk vad man kan bli glad över IKEA :-) Jag och några vänner studerade utomlands en termin, i Skottland, och bland det första vi tog reda på var var IKEA låg någonstans - snacka om sverigeberoende! Sedan såg vi förstås till att vänner och bekanta som skulle komma på besök plockade med sig saker vi behövde - sill till påsk till exempel :-)

aussiekicki sa...

Dila: Eller hur. Man kan gå genom eld och vatten för att få lite julstämning! Prisad vare IKEA!

Anne: Precis, lite nedsprungna, gråtande barn är ett billigt pris för den sista påsen med Bilar! Jag kan inte annat än bekänna att jag köpte två askar med Aladdinchoklad...

OT: TAck! IKEA känns ju som en livräddare ibland när man får en akut behov av svensk mat.