måndag 17 december 2007

Fair Dinkum Aussie Christmas Party!

Vi var ju på fest i fredags, jag och maken. The Christmas party, som jag har fussat om i veckor! Det blir så här, när man blir utsläppt ur dårhuset utan barn, en gång per år.

Jag kände mig väldigt nöjd med klänningen och allt jag köpt till så jag såg fram emot festen, vilket inte alltid är fallet när man inte känner sig fin. Det stora diskussionsämnet här hemma var om jag skulle våga mig på en spray-tan eller inte.

Jag gick faktiskt ner till ett ställe men vände i dörren. Jag såg framför mig en trött tvåbarnsmorsa lika orange-gul som Homer Simpson. Ingen vacker syn!
Nä, jag fegade ur helt enkelt, och köpte brun utan sol till mina blåvita åderbråcksben.

Allt klaffade med barnvakter och jag kunde springa till frissan för att få hjälp med håret. Jag var inte helt nöjd då jag såg ut som Hilary Clinton efteråt, men gick hem och fixade lite så såg det bättre ut. Maken kom hem och vi bytte om och laddade med varsitt glas vin.

Festen skulle börja kl 19 med drinkar och fingermat. Maken hade inte alls bråttom. Det tar en kvart med taxi ,vi går sju., tyckte han. Jag har lite bättre koll och visste att vid den här tiden är det lång kö och väldigt få bilar. Kvart i sju lyckades jag släpa ner honom till taxikön.

Vi väntade och väntade och väntade...... 40 minuter tog det. Vi ramlade in lite stressade en kvart innan middagen skulle börja.
Restaurangen finns i ett stort gammalt hamnmagasin, nere i Woolloomooloo, ute på en kaj, The Finger Wharf. Det finns ett antal restauranger längs kajen och längst ut har Russel Crowe sin lya. Det var jättefint och kvällen var ljummen och det kryllade av glada festfina människor.

Maken presenterade mig för en kollega och hans urtrevliga fru. Vi pratade för fullt när maken knackade mig på axeln och jag vände mig om, tog i hand och hälsade artigt. Killen log glatt och sa: Nice to meet you, I´m John the waiter, would like something to drink?

Jag rodnade rätt bra och beställde champagne. Alla skrattade rätt gott åt att jag skakat hand med kyparen. Efter ett tag satt vi till bords och jag hamnade mellan en kille från Melbourne och Irländare. Båda var jättetrevliga även om killen från Melbourne var lite svår att förstå ibland med aussieengelska i kombination av att han var på kanelen. Kul hade vi i alla fall.

Maten var helt fantastisk! Det var en seafood restaurang och allt var makalöst gott. Som vanligt pratade jag alldeles för mycket så jag hann inte smaka på allt men ett ostron slank ner för första gången någonsin. På med lite citron och slörp och sedan var det "Close your eyes and think of England" (rådet Queen Victoria gav sin dotter inför hennes bröllopsnatt).

Engelskan gick som en dans! Antagligen beroende på att jag drack en del av den fantastiska Chardonnay som serverades. Min största blunder var nog när vi pratade politik och jag skulle säga flyktingar, refugees, men kläckte ur mig fugitives istället....

Det går fort när man har roligt och vips var klockan ett och det var dags att åka hem. När jag ställde mig upp insåg jag att det nog hade blivit en hel del vino fino. Jag var rätt tipsy. Vi hade lika svårt att få taxi hem men lyckades efter att ha gått någon kilometer mot Kings Cross. Tur var väl det eftersom jag hade fått några grymma blåsor på fötterna av skorna.

Lördag morgon var inget vidare.... Maken petade i mig lite frukost och efter en dusch började jag känna mig som en människa igen. Vi drog ner till stranden och fick faktiskt en bra dag med sol och bad, fast jag var helt slut på kvällen.

Men roligt hade vi!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, det låter som att ni hade en super trevlig kväll!!
Kommer det att finnas några bilder på festen senare?

Jag skulle gärna vilja gå på julfest men det blir inget när man inte jobbar. Gubbens jobb har julfest men de snåla jävlarna bjuder inte in respektive så det blir inget där. :(

Ha det gott!

Annika sa...

KUL! Satt här och skrattade för mig själv och tänkte på kvällens julfest...
Japp, ikväll är det julfest på Peters företag. Trist en måndag, men måndag it is...
Hoppas jag inte blir för full, haha!! Nä, får ta mig en whiskey för förkylningen, försöka vara jättetrevlig and then call it a day.
Ska bli rätt kul trots att jag inte känner mig det minsta snygg, utan snarare ful, blek och förkyld till max...
Det där med att vara bakis är aldrig kul, nej fy sjutton...Usch.
Kul läsning var det i varje fall!
Kram!!

Anne sa...

Vad kul ni verkar ha haft! Lite lustigt det där förresten, att språket kan flyta bättre om man har lite innanför västen. Eller är det kanske så man släpper loss mer, vågar ta ut svängarna.
Låter som en kanonkväll. Färska ostron har jag aldrig ätit, men blir det av nån gång ska jag tänka på ditt citat, haha. Close your eyes and think of England...
Även om det inte är så roligt dagen efter alla gånger, så är det ju definitivt värt det om man haft roligt!!!!

Matildas fikarum sa...

Kvinnor skakar sällan hand här över huvud taget. Det ses som något männen gör i affärssammanhang, så det kan du glatt sluta med helt och hållet!

:)

aussiekicki sa...

Jess: Vi hade verkligen jättetrevligt. Har inte bestämt mig om jag ska lägga upp bilder på bloggen. Jag tog inte så många, hade fullt sjå att prata! ;-)

Annika: Hoppas du fick en trevlig julfest! Nä, de få gånger jag är bakis så lovar jag mig själv att aaaaldrig mer. Men, men... snt ska syndaren vakna.

Anne: Visst är det lustigt! Jag är så otroligt medveten om mitt uttal men när jag får i mig ett par glas så babblar jag på bara och oftast blir det bra. de flest tycker ju att jag är duktig på engelska och man får beröm för att man ät tvåspråkig.
Japp, prova ostron, det var inte så illa om man bortser från konsistensen!

Matilda: Nu när du säger det så tror jag att jag har hört det någon gång. Men hur hälsar folk då? Pussar man på kinden första gången eller hur fungerar det?

Matildas fikarum sa...

Om du hälsar på en man så nickar du bara och säger "nice to meet you". Om du hälsar på en kvinna så gör du likadant första gången. Nästa gång kan du luftpussa beroende på hur bra ni kommer överens.

Om du tvekar riktigt, så säg bara hej. Mestadels gör folk inget annat än just det, säger hej och ler, rätt och slätt.

Jag har inte skakat hand med någon på åratal! Det ser bara konstigt ut nu, tycker jag. Något som typ advokater gör.

Petra H sa...

Måste först kommentera på Matildas kommentar, det där med att inte ta i hand - jag kan inte, det känns sååå fel men jag har upptäckt att utomlands är det hur ofta som helst som man inte förväntas skaka hand med folk! Och jag som trodde att vi svenskar inte var så mycket för att vara formella...
Iaf, det låter som en jättebra julfest - och visst är det så att man pratar bättre på ett annat språk med lite alkohol - man vågar mer! Vi har också julfest med Os företag, den 28/12, stressar redan över klänning, hår, make-up (glömde nämna på min 100-lista att jag inte kan sminka mig!)...