tisdag 29 april 2008

Nu har jag gjort bort mig igen....

Och det är ju inte första gången. Om man har läst här ett tag så vet man att jag kan snurra till det med mina språkförväxlingar samt en och annan bussresa.

Men jag tar det från början.
Ena sonen J är, liksom jag var i hans ålder, väldigt förtjust i öl. Man får verkligen passa honom om man har öppnat en stubbie för annars är han där och dricker några klunkar.

I torsdags var det dagen innan ANZAC-day som är en helgdag i Australien och maken var därför ledig på fredagen. Det firades med en pilsner samtidigt som maten puttrade på spisen. Jag bestämde mig för att försöka få fatt i min chef för att diskutera ungefär när jag ska tillbaka i tjänst.

Hon är lite svår att få tag på så jag gjorde ett försök innan maten skulle stå på bordet. Jag satte mig vid datorn med min stubbie och ringde via Skype. Vi hade pratat en liten stund när sonen zoomade in på ölen och gastade:

Mamma, jag vill ha ÖL! Mamma, jag vill smaka din öl! ÖL, mamma, ge mig ÖLLLLL!

Det blev alldeles tyst i luren och jag trodde jag skulle sjunka genom golvet av skam. Jag avlägsnade snabbt både unge och stubbie och satte mig och fortsatte samtalet som om ingenting hade hänt. Det var liksom ingen ide att ge sig in i någon snurrig Papphammar-förklaring.

Hon måste verkligen undra vilka konstiga aussievanor vi har skaffat oss...

Öla med barnen en torsdagseftermiddag...

4 kommentarer:

Marianne sa...

Haha, fast det kanske inte är något att skratta åt. Men om din chef har haft med barn att göra vet hon nog att små barn gillar öl, de gillar konstigt nog det där beska. Och hon hade bergis ingen koll på vad klockan var hos dig!

Petra H sa...

Ha ha, såååå pinsamt!! Du gjorde nog rätt i att inte försöka förklara det...

Anna, Fair and True sa...

Haha, där fick jag mig ett skratt! :)

Inga-Lill sa...

Just hittat din blogg.
Vet ej hur gammal din son är --men guud vad pinsamt ...och vilket gott skratt jag fick:)
Barn är för härliga.
Min son,3 år, kommer med med de lustigaste kommentarer mest varje dag--de förgyller verkligen vardagen