tisdag 15 april 2008

Från A till Ö

Jag tänkte att jag skulle haka på utmaningen om mig själv från A till Ö som jag hittade hos Annika och Anne . Nu ska jag fundera lite....

A- Australien är mitt hem just nu. Ett fantastiskt land med en massa möjligheter och en makalös natur. Ibland önskar jag att jag vore född här och slapp längta hem till Sverige.

B- Blod har jag som huvudsaklig syssla i mitt jobb. Mycket blod.

C- Cigaretter gillar jag inte. Har faktiskt aldrig ens tagit ett bloss. Jösses, vad präktigt det lät!

D- Dotter, den enda i en syskonkull på fyra. Yngst dessutom, vilket inte alltid var lätt. Framförallt när det gällde ärvda kläder. Ni kan ju tänka er hur snygg jag var i mina ärvda utsvängda jeans när det var stuprör som gällde.

E- Envis som en röd gris, vilket inte alltid är en bra egenskap. Jag har dock lärt mig att släppa taget ibland.

F- Femton år har jag och maken hållit ihop. Han är min själsfrände.

G- Galen i saltlakrits! Jag lider av svår abstinens sedan mitt enorma lager tagit slut.

H- Hästtjej i min ungdom. Jag skulle vilja åka på ridsemester någon gång i mitt liv.

I- Infertiliteten styrde mitt liv i flera år. Den gör något med ens väsen och skapar en bottenlös sorg som tar över allt annat i ens liv. Våra underverk kom efter tre IVF behandlingar.

J- Julen är min favorithögtid, tätt följd av midsommarafton.

K- Kameran är min ständige följeslagare. Jag har ett stort fotointresse men är inte särskilt duktig rent tekniskt. Har en liten Olympus 795 och en Canon Eos 400D.

L- Läser gärna böcker. Innan barnen kom slukade jag böcker men nu läser jag mindre. Tyvärr.

M- Mörkrädd som barn och kan fortfarande som vuxen känna obehag inför mörker.

N- Noppa ögonbrynen hatar jag. Men det är ett nödvändigt ont. Jag blev utskrattad på jobbet när jag provade att bedöva med EMLA kräm innan jag skulle noppa dem. Det fungerade inte.

O- Ost är gott! Saknar svensk ost som prästost och västerbottenost. Den ska vara så vällagrad att kliar i munnen.

P- Plastikopererad. Nu blev ni nyfikna va!?

Q- Quebec vill jag åka till och hälsa på Genevieve.

R- Rodnar väldigt lätt. Jag tyckte det var otroligt jobbigt när jag var yngre men nu bryr jag mig inte lika mycket och rodnar därför lite mindre!

S- Sverige, Sverige, Sverige. Längtar hem till Sverige.

T- Tvillingpojkar har jag. De är det bästa som har hänt mig.

U- Utlandssvensk sedan januari 2007.

V- Vitt vin. Jag klarar inte av att dricka rött vin. Det finns massor med goda viner i Australien.

X- Njaaaa.... vet inte riktigt.

Y- Yrket mitt är sjuksköterska.

Z- Zink har jag börjat ta som kosttillskott.

Å- Åska är häftigt om man kan betrakta den från ett säkert ställe.

Ä- Ärr har jag här och var.

Ö- Öppen som en bok. Lite för öppen och blåögd ibland.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad det är skoj att läsa allas A-Ö listor.
Jasså, plastikopererad minsann? ;)
Kan det vara botox,tummy tuck,liposuction,rhinoplasty (eller vad det nu heter..)?
He,he..eller ett borttaget födelsemärke?

Kram på dig och din fina familj!

Annika sa...

Plastik...You bet you...Nu får du berätta!!
Blir supernyfiken...
Do tell!

Håller så med dig om mörkret, och om australiensiska viner...Fast jag föredrar rött vin. Men jag tycker verkligen man gör gott vin "down under", liksom i Kalifornien. Gillar "the new world" bättre än "the old world" vinerna.

Jätte, jättekul med dessa listor!!
Det finns en till på min blogg idag...Feel free to check it out!! :-))

Dila sa...

Plastikopererad, nu blir jag nyfiken!?! En av mina närmsta vänner genomgick flera IVF-behandlingar innan deras lilla guldklimp kom för 1,5 år sedan. Det var en riktig berg- och-dalbana de var med om. Jag avskyr blod, skulle aldrig klara av att arbeta med det.
Kram Dila

Petra H sa...

Kul att läsa din lista!! Jag har samma problem med att rodna och inte har jag tagit ett bloss på en cigarett heller så jag är lika präktig ;-)
Jag har två kompispar i min närhet som har / hade infertilitetsproblem, båda har lyckats få barn efter många många inseminineringar och IVF försök. Det är en av anledningarna till att jag inte vill vänta så länge till med att försöka skaffa barn men maken tycker att jag är paranoid!?

Anne sa...

Hihi, du visste allt du skulle få reaktioner och väcka nyfikenheten då du skrev plastikoperation ;) Jag gissar på födelsemärke/leverfläck eller nåt sånt som efter borttagandet behövt lite plastikoperation. Men hoppas du berättar vad det är för nu blev jag också nyfiken :)
Blod, jag som är så rädd för blod. Beundransvärt ha ett vårdyrke.
Vita viner är så gott, jag gillar även röda viner. Jag tycker också Australien har en massa goda viner, så kan tänka mig att ni som bor där har tillgång till ännu mer, större sortiment än det som kommer ut till andra länder.
Infertilitetsbehandling måste vara oerhört jobbigt genomgå, jag kan förstå det förändrar en som person och påverkar en. Starkt gå igenom en sådan sak. Och sen kom det ju två fina barn, som du säger, det bästa som hänt dig.

Saltistjejen sa...

Jättekul att läsa din lista!
Det känns verkligen som om man får en bättre och bättre bild av personen bakom en lista.
Haha , jag blev också nyfiken över plastikoperationen. Men som sagt, det finns ju såååå många sorter att det kan vara precis vad som helst... ;-)
Haha, jag kallar ibland min livmoderoperation för en "uterus make over" för att då en snyggare och mer vältrimmad livmoder...!!! :-D
Det verkade ju hjälpt iallafall eftersom mina ägg äntligen ville bosätta sig i detta nystylade rum efter operationen. Tidigare flydde de ju fältet så att säga....
Jag har inte varit i infertilitetsträsket på samma seriösa vis som du, men har ändå fått en liten liten slän g av känslan efter alla våra försök innan ovan nämnda operation. Så jag tycker det är sååååå underbart att ni fick era två pojkar till slut!!! :-)
Kram!

aussiekicki sa...

Hihi, jag visste att ni skulle gå igång på min plastikoperation. Nej,det är ingen skönhetsoperation som jag har genomgått. När jag var 12 år skar jag upp min vänstra fot när jag klev ur en kanot och trampade på något vasst. Det blev ett fruktansvärt djupt sår och stortåsenan var nästan avskuren. Jag blev ihopsydd men efter några år hade jag fått som en kaka med ärrvävnad och nerver som satt ihop med senan. Jag fick problem med att ha skor och hade ganska ont så när jag var 15 år blev jag opererad på plastikkirurgen på Uppsala Akademiska sjukhus. Det var inte roligare än så men det går att få igång ganska roliga samtalsämnen när man nämner att man har plastikopererat sig.

Tack för alla fina kommentarer angående infertilitet och IVF. Det är vanligare än man tror. Vi är otroligt lyckligt lottade som har våra fina pojkar även om den ena just nu har ett frustrationsutbrott över en havererad legobåt :-)

Kram till er alla!

Anna, Fair and True sa...

Vad gör du exakt med blodet?!

aussiekicki sa...

Anna: Jag jobbar med
hemo(blod)dialys. Man tar ut blodet genom en kanyl och renar det genom en konstgjord njure. Behandlingen tar ca 4 timmar och man renar ca 60-70 L blod under den tiden. Jag startar, övervakar och avslutar behandlingen. Ungefär så.