fredag 11 april 2008

Skattemyndigheten- Aussiekicki: 3-0

Jag som längtar hem börjar få ett hyfsat antidot mot hemlängtan. I tre dagar har jag försökt nå skattemyndigheten och folkbokföringen i en fråga, som bekymrar mig väldigt mycket, i samband med återflytt till det hett efterlängtade hemlandet.

Första dagen: Trevliga Johanna, ni vet hon med sensuella rösten, svarar; Det är tyvärr många som ringer till oss just nu, men var god återkom senare. Typ 16 gånger, innan det är dags att gå och sova.

Andra dagen: Upptaget. Hela dagen. Sedan dags att gå och sova.

Tredje dagen: Felkopplingston. HELA TIDEN! Sedan dags att gå och sova.

Jag börjar överväga att bli exilsvensk för gott. I Australien har man inte ens folkbokföring.

Mutter, mutter.....

6 kommentarer:

Fröken fräken sa...

Ja skattemyndigheten är ju inte känt för att vara hjälpsamma direkt. Det är ju näst intill omöjligt att komma fram när man har ett antal timmarsskillnad. Jag fick ställa klockan mitt i natten för att kunna ringa på en sån tid att det går att komma fram. Jag ville ha ett papper faxat till mig och jag fick ett papper men det tillhörde någon annan, så då hade dom faxat någon annans personuppgifter till mig. Himla bra, för då var jag ju tvungen att gå upp mitt i natten en gång till.
Jag hoppas att du kommer fram, lycka till

Göte Børge sa...

Ska ni flytta hem igen?

Marianne sa...

Mejl! De svarar rätt snabbt på det, jag hade en del komplicerade frågor och fick svar nästa dag. Lycka till!

aussiekicki sa...

Fröken F: Jag har ju fördelen att vara vaken när telefontiden börjar och några timmar framåt men det verkar ändå vara lögn att komma fram.... Men skam den som ger sig.

Göte Börge: Jo, vi ska ju det. Vi bor i paradiset och längtar hem till gråslaskiga Sverige. Vansinnigt, jag vet, men avsaknaden av familj, vänner, gott bröd och västerbottenost gör det nödvändigt att flytta hemåt igen. Men det dröjer ett tag!

Marianne: Tack! Jag får kanske testa mail istället.

Anna, Fair and True sa...

De har precis skickat ut deklarationerna (två veckor sedan och en vecka framåt) så jag tror att det är lite fel tid att ringa tyvärr...

Multifuncional sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Impressora e Multifuncional, I hope you enjoy. The address is http://impressora-multifuncional.blogspot.com. A hug.