måndag 21 april 2008

Så här blir det...

Så. Då är det bestämt. Vi flyttar hem till Sverige runt årsskiftet.

Vår ursprungliga plan var att förlänga kontraktet med 6 månader och flytta hem i juni 2009. Suga ur det göttigaste ur en aussiesommar för att komma hem lagom till den svenska sommaren. Jag fick då veta att det kan bli problem med, bla barnens skolstart i augusti 2009, vilket inte kändes helt optimalt.

Maken har tidigare diskuterat en förlängning på 6 månader med arbetsgivaren och deras kontrabud var förlängning med 2 år, de kunde kompromissa ner till 1 år. Deras projekt sträcker sig under ca 12 månader så det kan man förstå.

Om vi förlänger med 1 år skulle jag vara tvungen att säga upp mig. Min arbetsgivare kan inte förlänga min tjänstledighet mer, jag får tre år vilket är otroligt generöst av dem. Barnen skulle dessutom missa skolstarten och komma in under vårterminen vilket inte är ett val vi kan tänka oss att göra.

När det gäller min fasta tjänst så är det viktigt att vara fast anställd, med tanke på banklån, när vi kommer tillbaka till Sverige och ska köpa oss en ny bostad. Så att säga upp sig för att vara kvar här i 4 månader till är inte en god ide ur en ekonomisk synpunkt.

Dessutom, sist men inte minst....
Jag längtar hem.

Väldigt mycket.

Så många tycker nog att vi är halvt galna som lämnar Sydney mitt i högsommaren för att återvända till Sverige under januarikylan.

Men det känns okej.

Det känns faktiskt fantastiskt bra!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Men så skönt att ni bestämt er och att det känns absolut rätt!
Klart att ni vill se till att allt flyter på igen när ni återvänder till Sverige. Att komma hem i Januari är ju inte helt fy skam.

Har mannen också fixat med jobb i Sverige när ni återvänder?

Önskar er all lycka till och njut nu verkligen av månaderna som ni har kvar i Oz.

Kram!

SweFlo sa...

Det låter som ett smart och väl genomtänkt beslut! Och så kan ni ju komma hem med en härlig solbränna mitt i vintern!

Petra H sa...

Jag tycker också att det låter som ett välgenomtänkt beslut!! Grattis! Det är alltid skönt att ha beslutet fattat, oavsett vad det är... Nu kan ni slappna av hoppas jag och bara njuta av den tiden ni har kvar i Australien!!
Och jag hoppas att vi också får besked snart om vår framtid men tvivlar på det... arrggghhh.

Anne sa...

Åh, vad bra det låter. Det låter som din familj hittat den bästa lösningen för just er. Vad som passar och känns bäst för er, det är ju det som är det viktiga. Vad skönt det måste kännas ha tagit ett beslut, ha något att gå efter och rätta in sig efter nu. Ovisshet suger och är alltid det jobbigaste. Det kommer bli superbra det här. Sug musten av Australien under den här tiden som är kvar och sen har ni massor som väntar på er i Sverige. Spännande tider med nytt boende och ungarnas skolstart. Det kommer bli jättekul för er att börja med alla de sakerna sen när ni kommer hem.
Förutom att du längtar hem till Sverige, alla nära och kära och allt det. Längtar du även efter ditt jobb?

Fia sa...

Åh vad skönt för er att ni fattat ett beslut, då blir allt så mycket enklare. Längtar du dessutom hem så är det ju jättebra att du nu VET att det inte dröjer så länge innan ni allihop är hemma igen. Men du slutar väl inte att blogga hoppas jag lite själviskt för det är väldans kul att läsa din blogg.

Saltistjejen sa...

Nej Kicki, jag tycker inte alls det låter galet eller fel av er. Snarare tvärtom! Med tanke på era alternativ känns ert beslut som det enda och det rätta!!!! :-)
Måste kännas oerhört skönt för er att ni nu äntligen har fattaat ettt beslut så att ni kan planera era liv efter det. Bland det jobbigaste som finns är ju att leva i ovisshet.
Tycker ni ska ta vara på den tid ni har kvar nu i Australien, njuta av den och ha det bra. Det är oftast lättare att göra det när man vet att man har en begränsad tid.
Kram!!

Lullun sa...

Vad härligt att ni kommit fram till ett beslut. Det är ju ohållbart i längden att längta hem och leva i ovisshet. Nu när ni vet vad som kommer att hända ska nog det hella gå mycket lättare. Njut av det sista halvåret och väl i Sverige igen är det ju aldrig värre än att ni kan ta er en semester Down Under, när Australiensaknaden slår till. Och Sverige i januari kan ju vara nog så trevligt! :-)

Annika sa...

Förstår att du känner lättnad över beslutet. Skönt för er.
Och ofta är det ju bäst kanske att inte förlänga en vistelse, inte minst med tanke på skolstart...OCH det där med att återanpassa sig till Sverige. Det blir ju svårare ju längre man varit borta.
Åker ni hem i sommar? Eller struntar ni i det nu och suger det bästa ur Australien medan tid finnes?
Jag har förstått att du plågats lite av hemlängtan.

Dila sa...

Det är alltid skönt att ta beslut, i alla fall efteråt. Jag tycker också att det låter som om ni tagit ett igenomtänkt och bra beslut. Framför allt skönt att komma hem till skolstarten. Nu kan ni bara njuta av den tid ni har kvar i Sydney sitället för att gå omkring och oroa er.
Kram Dila

Marianne sa...

Det låter som om ni tog ett väldigt bra beslut tycker jag! Skola, jobb och bostad är viktigare än några extra månader i värmen, det blir säkert en jättefin vinter med massor av pulkaåkning och sedan en varm och skön sommar efter en riktigt vacker vår!

LYCKA TILL!