onsdag 20 februari 2008

En fråga om tid

Jag och maken är inte skitsnabba på vissa saker. Som att ställa om klockor från vintertid till sommartid till exempel. Vi har tre klockor i köket; en på mikron, en på ugnen och en ovanför köksdörren. En går rätt, inställd på sommartid.

Helt ärligt har vi försökt med ugnen men vet inte hur man gör och risken att vi lyckas sätta igång något larm som kommer pipa klockan tre på morgonen är rätt överhängande. Det skulle vara så typiskt oss. Så den går på vintertid.

Klockan över dörren går också på vintertid och den förklaringen är ju helt solklar. Det krävs ju att man bär fram en stol tre meter, ställa sig på den och ställa om klockan. Alldeles för jobbigt och komplicerat.

Tidigare ikväll tittade maken på ugnsklockan och frågade om han inte skulle försöka ställa om den.
-Nä, skit i det, svarade jag. Det ska ju snart ställas om till vintertid igen.
-Precis, svarade maken. Du är inte dum du! Varför överanstränga sig!?

Om 46 dagar ställer Australien om till vintertid... Blä, vad vi kommer frysa.

3 kommentarer:

Petra H sa...

Ha ha, O har fortfarande sin armbandsklocka efter europeisk tid (han kom tillbaka mitten av januari)... det kan vara lite förvirrande ibland men jag vet inte om det är för att han gillar hjärngympa?
Jag har min datorklocka på europeisk tid och det är fasligt frågande efter vad klockan är här när jag pratar med familj och vänner på skype och jag är så dålig på att räkna (minus 5).
I köket har vi två Ikea väggklockor, en på lokal och en på europeisk tid!
Förresten, vi har av förklarliga skäl inte vinter / sommartid så om ngn månad är det -6 timmars skillnad igen till Europa.

Matildas fikarum sa...

Och jag som längtar så till vintern här! Men jag erkänner att jag är noga med att ha ordentlig värme inomhus. Men utomhus får det gärna vara svinkallt! Perfekt för långpromenader.

aussiekicki sa...

Petra: Ha ha ni verkar lika förvirrade som vi är!

Matilda: Ja jag tyckte hösten här var helt ljuvlig! Men vintern som var med allt regn och 14 grader inomhus på morgonen, det sög allt lite. Hade det inte varit då groteskt kallt inne hade jag diggat vintern också! Tur att vi åker till Sverige i tre veckor!