torsdag 5 juni 2008

Torsdag i Sydney

Idag har regnet öst ner och det är om möjligt ännu kallare inomhus. Jag går runt med långärmad tröja, hoodie, långbyxor och strumpor och fryser. J springer runt i t-shirt och kallingar. Jag fattar inte att han inte får köldskador!

Jag har lyckats med det omöjliga att fjutta eld på grytans handtag. Vi har gasspis och det blir vansinnigt varmt över lågan. Det luktade inte Tutti-Frutti, kan jag meddela.


Barnen och jag hämtade ut stridsvagnen , som varit på service, från Toyotacenter på eftermiddagen. Jag fick sitta ner med en skotte som gick igenom serviceprotokollet med mig. Vilket skämt! Jag hade nog inte fattat mycket på svenska och på engelska med skotsk brytning var det stört omöjligt!
"Wiiiii haaaavve caaarrrrrid ooooooooout serrrrvice ass perrrr handboooooouk"
Ooookej, bara att nicka och humma lite och försöka att inte känna sig alltför blond...
Hemtrippen gick bra trots rusningstrafik. På sen eftermiddagen höll regnet upp en stund och himlen lyste i violett.


2 kommentarer:

göte børge sa...

Det där tornet som sticker upp. Sidney Tower. Det var det viktigaste för mig när vi var i staden. Jag bara älskar att se saker ovanifrån.

aussiekicki sa...

Hade jag varit Freud hade jag ställt lite frågor till dig... Men visst är det en fantastisk utsikt från Sydney Tower. Vi var uppe i våras och spanade in stan. Fast hissen upp är lätt klaustrofobisk.