torsdag 19 juni 2008

Hustomte AB

Idag har vi haft hantverkare hemma. Fläkten till varmluftsugnen gick sönder för ett tag sedan och då skulle de även passa på att fixa en av "plattorna" på gasspisen som aldrig fungerat.

Han började med spisen. Den skruvades isär för att byta ut en gnistpryttel som fjuttar på gasen. Det visade sig att han fått hem fel pryttel. Det visade sig även att spisen var mer komplicerad än vad han var van vid så han varken vågade eller kunde åtgärda felet.

No worries, vi tar hit Smeg (spistillverkaren) istället, sade hustomten och skruvade ihop spisen igen. När han sedan provade att sätta på den så fungerar ingen av gnistpryttlarna till någon av plattorna. Efter lite kliande i huvudet kom han fram till att det var bättre att vi tänder gasen med tändsticka istället tills Smeg kan komma hit och laga den.

Jag provade och det sade "VOFF" så brände jag av allt hår på armen.
Jag hatar gasspis!

Sedan vände han sin uppmärksamhet mot ugnen. Det tog inte så himla lång tid så hade han bytt ut fläkten som fungerade på en gång. Toppen! Det är bara det att han skruvade till ugnsluckan på något vänster så man får använda karatesparkar för att den skall stängas ordentligt vilket får till följd att jag nästan sliter ner den på fötterna när jag ska öppna den. Detta upptäckte jag självklart flera timmar efter att han hade gått.

Så dagens resultat blev:

En trasig ugn blev hel men med vissa lucksvårigheter.
En spis med fyra av fem fungerande plattor blev en tändbar spis endast med livet som insats.

Hoppas Smeg kan komma i morgon.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, oj... den där hustomten var minsann inte att lita på!
Hoppas verkligen att Smeg kommer till er så snart som möjligt.

Det där med gasen lät ju livsfarligt!
Jag är dörädd för att gas ska läka eller nått. Fast här har vi el men Tom's pappa har gas. Snacka om att jag dubbelkollade och sniffade omkring när jag använt den spisen. :D

Ha de bra och akta armarna och framför allt ansiktet i fortsättnigen vid användning av spisen!

Kram!

aussiekicki sa...

Haha, nej jag vet inte riktigt vad han har gjort. Idag helt plötsligt fungerade halva spisen sedan small det till och så var den konstig igen. Det luktar misstänkt mycket gas också så vi kommer nog inte röra spisen tills SMeg har varit här. Känns inte helt optimalt med en gasspis som är lite vajsing på.
Kram!

Marianne sa...

Har de fixat spisen nu? Hoppas det, hur ska ni annars få mat!