måndag 30 juni 2008

Hawkesbury river

Igår fyllde maken 36 år och ville gärna fira födelsedagen med en utflykt. Vi har länge tänkt att åka upp til Hawkesbury river som ligger några mil norr om Sydney, så det fick bli dagens utflykt. Första stoppet blev Kurrajong, en liten by på gränsen till Blue Mountains, där vi åt lunch och beundrade denna otroligt pimpade 4WD.

Det är gott om 4WDs i Australien och oftast är de utrustade för att kunna köra i vildmarken låååångt ifrån civilisationen och är oftast grymmeskitiga. Den här var dock välputsad och hade tom en text på motohuven som lydde She´s my ute. Jag tror bilen var hans flickvän...


Sedan for vi vidare mot Wisemans ferry som är en liten by vid floden. Vi hamnade på grusvägar, smala som attan och till makens stora lycka fick vi nytta av vår fyrhjulsdrivna stridsvagn när vi skulle korsa en del av vägen som var översvämmad. Jag hade antagligen kunna gå torrskodd över med mina sneakers då det inte var särskilt djupt, men maken var till sig av lycka.


Utkiksplatsen innan Wisemans ferry. E och maken poserar.Otroligt vackert. Vi ska tillbaka och övernatta senare i vår.Efter att ha åkt över med färjan vände vi österut och åkte längs floden mot havet. Det är fantastiskt vackert hela vägen. Det är väldigt populärt att åka vattenskidor här och man kan även hyra husbåtar och puttra fram i lugn och ro.
6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vad fina bilder1 verkar så otroligt idylligskt!
Kul att din make fick känna att er 4-hjulsdrivna bil krävdes på den äventryrliga färden! Bättre födelsedagspresent går väl itne att få?! ;-)

Marianne sa...

Haha, ja det var ju tur att det blev lite off pist-körning där! Väldigt vackert, fina bilder!

Anne sa...

Åh, vad vackert det är. Skulle så gärna vilja se Australien. Förstår ni kommer åka tillbaka och sova över.
Vilken fin födelsedag maken fick, hihi pricken över i:et var så klart 4DW antar jag ;)
Kommer ni fortfarande åka hem på semester i sommar eller struntar ni i det eftersom ni flyttar senare?

DILA sa...

Åh, vad mysigt det ser ut. Vackra bilder! Jag förstår att din man blev alldeles till sig när han fick köra lite terräng! =)

Kram Dila

Anonym sa...

Vilken trevlig resa ni gjort.
Underbart landskap som alltid!

Häftigt med 4-wheeler. En sån skulle man vilja prova på att köra.

Gratta maken i efterkott!

KRAM!

aussiekicki sa...

Saltis: Det är verkligen ett vackert område! Ja han tyckte det var lite kul, faktiskt.

Marianne: Eller hur! Tack!

Anne: Vi kommer att åka hem på semester. Biljetterna var redan bokade innan vi hade bestämt oss för att flytta hem igen och dessutom så längtar vi efter alla därhemma så det känns jätteroligt att åka och hälsa på.

Dila: Ja det var en mysig utflykt!

Jess: Den är ju väldigt stor och vi får in 8 personer i den vilket var roligt när vi hade besök. Synd att den är så omiljövänlig bara, den drar ju ofantligt mycket bensin. Kram!