onsdag 4 juni 2008

Vintern är här

Med juni kom vintern till Sydney.
Och regnet.
Och blåsten.

Det är kanske fånigt att kalla detta vinter, egentligen, med tanke på att dagstemperaturen oftast ligger kring 10-15 grader. Det man lider av är att det blir så kallt inne. Här har man ingen isolering. Man har englasfönster och springor under dörrarna på några centimeter.

Förra vintern hade vi 14 grader i sovrummet. Jäklar vad vi frös. Det tog två timmar att somna eftersom tempurmadrassen höll samma temperatur. Vi fick lov att skaffa elfilt. Nu griljerar man rumpan varje kväll innan man somnar.

Nu har vi ändå ca 18 grader inomhus men vinden viner kring fotknölarna och jag funderar allvarligt att skaffa fingervantar så jag kan skriva på datorn.
Jag har nog aldrig tidigare frusit så mycket som jag gjort här i Sydney.

Nä, nu är det dags att sätta på griljeringen så man kan sova.
Natti.

7 kommentarer:

Anne sa...

Bristen på dålig isolering är nåt jag känner till även från där vi bor. Vi har ju värme att sätta på, men ibland känns det som man eldar mycket för kråkorna... Där vi bor nu är det tvåglasfönster, alltid nåt. På förra stället var det inte det.
Elfilt låter bra, det låter förvisso lite skumt också men är säker gosigt ligga under för 14+ i sovrummet låter bbbbr kallt.

Dila sa...

Jag kommer ihåg hur kallt det var Sydney på vintern, just bland annat pga av dålig isolering. Glömmer aldrig när det var storm, skulle ner till banken vid Boni Beach och betala räknngarna. Det blåste och regnade så att man knappt kunde stå på benen. Vågorna var flera meter höga.Elfilt låter varmt och skönt.

Kram Dila

Anonym sa...

Har hört det förr, att de inte gör hus med ordentlig isolering eller rejäla fönster i Australien.

Kanske borde uppfinna något sätt att ta tillvara på den otroliga hettan när det är den säsongen och sippra ut den lite lätt när det är kallt. Slår vad om att man skulle kunna bli miljonär då :-)

Trevlig blogg du har förresten :D

Anonym sa...

Visst är det hemskt på vintern.
Jag sov fullt påklädd och i fleecejacka. Inte riktigt vad man tror om Oz.
En kyla som går in i benmärgen.

Lät skönt med elfilt.. Mmmm...
Ni får kura ihop er alla fyra så slipper ni frysa så värst!

Kram!

Tina sa...

Och det är ännu kallare här i Melbourne!

Jag kan tänka mig att alla säger "men du som kommer från Sverige borde väl inte frysa - du är väl van med kylan!?"
Jovisst, men inte inomhus.....

Petra H sa...

Jaaaa, hu vad hemskt med australiensisk vinter i Sydney!! Jag var där i juli 1997 och som vi frös, det var plågsamt... tur att vi begav oss norrut efter en vecka - Queensland var varmt och skönt ;-) (jag förstår varför du är avis på maken!!)

aussiekicki sa...

Idag har det ösregnat och innetempen har krupit under 18 grader. Ick, vad kallt det är och fuktigt.
Tina, jag kan tänka mig att Melbourne är ännu kallare! Vad gjorde man utan elfilten!?