måndag 23 juni 2008

Midsommarhelgen

På midsommaraftons kväll kom maken hem ifrån Port Douglas, han var ganska efterlängtad, inte bara av sönerna. Kvällen blev väldigt stillsam med lite grillad fläskfile och lite vin. Vi var rätt möra hela bunten efter veckan som var.

Lördagen inleddes med en rejäl sovmorgon innan vi satte oss på bussen ner till Bronte beach. Killarna röjde loss på lekplatsen innan vi gick ner till stranden och njöt av vintersolen och havet. Det är fortfarande runt 19 grader i havet och många surfar fortfarande.

Vi promenerade längs havet mot Bondi beach och utsikten är lika hänförande som alltid. Jag tröttnar aldrig på den här promenaden! När vi kom fram till utkikspunkten innan Bondi fick vi se flera Humpback whales! De vandrar från polarvattnen till tropiska och subtropiska vatten för att leka och föda kalvar. Jag har aldrig sett en val tidigare och det var en mäktig upplevelse.

Vi åt en sen lunch på Bondi Icebergs bistro som är helt perfekt för en barnfamilj. Ett bra ställe med god mat men inte för fint så man sitter med hjärtat i halsgropen när barnen spiller köttfärssås. Utsikten är helt makalös.

Söndagen tillbringades i stan. E ville klättra i träd så vi gick till Botaniska trädgården via St Marys cathedral och New South Wales stadsbibliotek. Botaniska har en hel del klättervänliga träd så E fick sitt lystmäte. Sedan promenerade vi förbi Operahuset och Operabaren och lyssnade en stund på bandet som spelade jazz.

En ganska skön midsommarhelg utan en sillabit i sikte. Vi får fira ordentligt nästa år istället.


E sitter och filosoferar vid Bronte beach.

Surfare på Bronte beach.

I mitten av bilden ser man en val, om man tittar noga.


E på Bondi Icebergs, skaplig utsikt.


Fladdermössen i botaniska. Det hänger hundratals i träden.


Far och son vid klätterträdet.


Maken och kravallen kollar in utsikten i en av kikarna.

6 kommentarer:

Anne sa...

Vilken mysig midsommarhelg, det låter riktigt trevligt! Jag tycker det är svårt få midsommarkänsla, just midsommar är så förknippat med ljusa, långa sommarnätter, naturen osv. Så vi gjorde ingenting speciellt midsomrigt, det var som en vanlig fredag. Typ. Av alla svenska högtider är nog midsommar annars min absoluta favorit.

Anonym sa...

Fläskfile och vin på midsommarafton lät väldigt gott.
Skönt att ha mannen hemma igen kan jag tänka mig.

Vilka fina bilder du tagit.
Den på E när han sitter och tittar ut över havet är fantastisk.
Häftigt att se valar!! Humpisar! :)

Jag var nog aldrig på Bondi Icebergs..synd, verkar ju vara ett kanonställe med utsikt!

Kram!

Matildas fikarum sa...

Jag missade valarna! Visst är det häftigt! Både valar och delfiner kommer ju simmandes ett par gånger om året längs kusten, men det gäller att hålla ögonen öppna. Ni kanske hinner se valbebisarna i Januari innan ni åker till Sverige.

aussiekicki sa...

Anne: Ja det var ganska lugnt och skönt. Vi har ju varit sjuka hela bunten. Dessutom var det härligt att få hem maken igen.
Jag håller med om att det är svårt att få någon midsommarkänsla och jag saknar det eftersom det är en av mina absoluta favvohögtider. Kram!!

Jess: Det var gott! Och väldigt skönt att få hem maken igen.
Det var väldigt roligt att få se valarna! Jag har aldig sett valar förut så det var en upplevelse!
Bondi Iceberg är jättetrevligt och inte alls så snobbigt som jag trodde att det skulle vara. Du får gå dit nästa gång ni kommer till Down Under! Kram!

Matilda: Vad synd att du missade valarna! Det vore ju urfränt att få se valbebisarna innan vi åker. Kram!

Marianne sa...

Oj, vad häftigt att få se valar! Hoppas ni kommer att se bebisarna också innan ni åker. Härlig midsommar, låter det som, även om det är vinter hos er. Vintern verkar i alla fall vara uthärdlig, som här ungefär. Skönt när det håller sig över 10 grader tycker jag.

aussiekicki sa...

MArianne: Ja, det skulle vara roligt att få se valbebisarna. Vintern just nu är väldigt behaglig. Vi har runt 20 grader som varmast och det är väldigt skönt.