måndag 9 juni 2008

Hur man inte fiskar....

I lördags vaknade vi upp, lite lätt chockade, av att det faktiskt var sol! Vi bestämde oss att åka ut till Botany Bay för att fiska lite. Eftersom maken var ute med jobbet och drack middag på fredagskvällen och tackade av en arbetskamrat, så fick jag köra. Vi åkte ut till La Perouse där det blåste rätt friskt. Vi övergav Congwong beach rätt snabbt eftersom vinden stod på rakt in och det var kallt, brrrr!

Vi knatade ner på motsatt sida och killarna undersökte några båtar som låg uppdragna på stranden och jag fotade förstås! Vi började sedan gå mot en pir, eller vad man ska kalla den, av en massa klippblock för att fiska. Då jag skulle ta lite fler bilder med stora kameran visade det sig att batteriet tagit slut.

No worries! sa jag till maken, jag tog med mig lilla kameran också, och hivade upp den. Det var bara det att jag inte hade stoppat i batteriet i den som jag hade satt på laddning igår kväll. Hepp, ingen kamera som skulle fota alla fantastiska firrar vi skulle fånga.

Vi tog oss upp på piren för att fiska. Maken hade tagit med sig bröd att agna kroken med och E lyste genast upp och hade siktet inne på mellanmål. Han brukar nämligen mest förse sig själv när vi matar fåglar, så han ställde in sig på ett skrovmål.

Det var halvt livsfarligt att balansera på dessa stenar och jag väl inte helt nöjd med att stå där med barnen. Hur som helst så skulle jag sträcka mig fram och ge maken påsen med bröd och jag vet inte riktigt vad som hände, men den ramlade ner mellan stenarna, utom räckhåll.

Då kom vi på den briljanta iden att fiska upp brödpåsen med fiskespöt! Sagt och gjort! Maken började meta och lyckades trassla in kroken i något så den fastnade och linan gick av. Så där stod vi och hade inte kastat ett enda kast, utan agn och utan fler krokar.

Ett rätt snopet slut på vår fisketur. Men ändå rätt typiskt oss. Vi deppade inte länge utan gick tillbaka och åt lite lunch på restaurangen som ligger på stranden.

E mumsar glass.


J provade att hålla fiskespöt innan vi lyckades sjabbla bort både agn och krok.


6 kommentarer:

Göte Børge sa...

Du får se på karta ikväll på Denna Sidan Sundet. Kul att du är intresserad.

Anonym sa...

Nämen vilken osis med kameran och fisket.
Det är typiskt när sånt händer.
Bra att maten på restaurangen kunde muntra upp er istället.

Kram!

Petra H sa...

Åh nej, vad tråkigt med fisketuren men restaurangbesök lät ju bra det också ;-) Kanske lika bra eftersom det lät lite vingligt att stå där ute och balansera på stenarna!?

Annika sa...

Verkligen osis, Kicki..hmpff...
Men god mat är ju alltid god mat iallafall!!

Göte Børge sa...

Så har jag svarat på några av dina frågor. Du får gärna maila om du vill veta mer :)
goteborge@andrasidansundet.se

aussiekicki sa...

Göte: Kul det ska jag allt spana in!

Jess: Ja det var ju rätt typiskt att släpa med sig två kameror utan att någon av dem fungerade särskilt bra.

Petra: Haha, ja jag var ju inte direkt ledsen att gå ner från stenarna. Det var trevligare med restaurangbesök, helt klart!

Annika: Inga bevis! Inga bevis! Även om maken muttrade något om medvetet krovfingriga fruar.