onsdag 2 januari 2008

Sammanfattning av veckan

Jag har inte försvunnit från jorden yta. Även om man kan tro det.

Vi har besök och det suger fullständigt musten ur mig. Inte för att det inte är roligt, för det är det! Men dagarna är otroligt långa, fulla med upplevelser och att ro runt fyra vuxna och fyra kids tar på krafterna och blogginspirationen.

Men nu är våra gäster i Melbourne i några dagar och jag och barnen är hemma och laddar om batterierna med en innedag. Jag behöver städa och plocka, åtta personer skitar ner, och killarna leker och tittar på tv och bara är.

Julen blev annorlunda mot tidigare år. Det var bara vi fyra och lite julmat. Julklapparna har portionerats ut under hela julveckan. De sista öppnades på nyårsafton. Tidigare har vi firat med båda våra familjer hemma hos oss. Intensivt men roligt. Nu får vi skaffa nya traditioner.
Våra gäster kom på juldagen och vi var och hämtade på flygplatsen. Sedan har aktiviteterna löst av varandra i ett rasande tempo. Annandagen spenderades ute i Watsons Bay då vi kollade på starten av The Sydney Hobart Yacht Race. Torsdagen ägnade killarna åt djuphavsfiske, eller jag ska kanske säga djuphavssjösjuka. Båda blev grymt sjösjuka och kräktes i två timmar. Men de kom faktiskt hem med nyfångade snappers som vi lagade till i foliepaket. Mycket delikat.

Bilden har jag lånat från The Sydeny Morning Herald.

Vi tjejer tog med barnen till Sydney Aquarium. Kön sträckte sig 75 m utanför dörrarna och det är då man är nöjd med att vara VIP medlem. Vi gick in via en egen kassa som inte hade någon kö alls. Alla hade en fantastisk upplevelse trots att det var mycket folk. Men vi gick under lunchtid så det var drägligt.

Fredagen blev en stranddag på Bronte beach. Barnen hade jätteroligt då maken bodysurfade lite försiktigt med dem. På kvällen åkte vi in till The Rocks (gamla stan) och åt middag på restaurang. Glassen avnjöts framför Operahuset och Harbour Bridge som hade börjat rigga för nyårsfyrverkerierna.

I helgen har vi varit i Blue Mountains och på Featherdale Wildlife Park. Vi åkte ut till Jenolan Caves och våra gäster tyckte det var en makalös upplevelse.

Nyårsafton firades hemma. Vi lagade en otroligt god nyårssupe med paus för barnens fyrverkeri klockan nio. Det gav mersmak för tolvslagets raketer som avfyrades simultant från sex olika ställen över hamnen. Otroligt effektfullt. Vi stod på balkongen och bara gapade. Sedan blev det lite singstar och en obligatorisk piskning av grabbarna i Trival Pursuit. De två ekonomerna hade som vanligt ingen chans mot läraren och sjuksköterskan!!!

Bilden har jag lånat från The Sydney Morning Herald.

Baksmällan vårdade vi på Congwong beach. Vi konstaterade att det finns sämre ställen att vara på en nyårsdag! I morse åkte gästerna till Melbourne och kommer tillbaka på fredag. I helgen bär det av till ett äventyrsbad söder om Sydney så då gäller det att packa väskorna fulla med solskyddskräm och solskyddströjor!På återseende och god fortsättning på det nya året!

5 kommentarer:

Jess sa...

Ni verkar ha haft så otroligt trevligt under jul och nyår!! Jag önskar att det varit jag som hälsat på er! :)
Men att ha besök tär på krafterna hur roligt man än har. Speciellt eftersom man vill visa och hinna med så mycket som möjligt.
Hoppas att du har lite tid att återhämta krafterna och fortsätta 2008 med ny energi.

Kram!

Annika sa...

GOD Fortsättning!
Förstår ju så väl att du har fullt upp! Så är det ju alltid när man har besök hemifrån :-)
Låter som om ni har himla kul iallafall!! Hur länge stannar besöket? Antar att det är länge eftersom du bor down under!!
Kram!

Saring sa...

Ett RIKTIGT gott 2008 önskar jag dig och din familj!!!!

KRAAAAAAAAAM,
Saring-Sara

Lullun sa...

Det var mig en avslutning på året som heter duga! Kul med besök, men förstår du har behov för den lilla vilan. Ha det så kul med den planerade badresan och allt! Är inte ett dugg avundsjuk, här som jag pulsar runt i dryga metern av snö, väl vetande att dän lär bli liggande till någon gång i maj. Hmm.... ;-)

aussiekicki sa...

Jess: Ha, ha! Ja vi har haft det toppen. Ni får komma och hälsa på!

Annika: Ja full rulle är ordet! Nu har vi haft ett par dagar att hämta oss på när de varit nere i Melbourne. De åker hem igen via Hongkong på onsdag. Det kommer bli jättetomt!

Saring: Tack Saringraring!Detsamma önskas er!!

Lullun: Eller hur! Maken till fyrverkerier har aldrig jag skådat! Det ska bli kul med vattenlandeet. Våra barn älskar sådana äventyr! Brrr, snö har vi inte sett på ett år snart!