torsdag 17 januari 2008

I mörkret är alla katter grå

Livet som småbarnsförälder kan ibland vara lite tröttsamt och förvirrande.
Som i natt till exempel.
Jag vacklade upp till toaletten någon gång framåt småtimmarna och upptäckte en svart, avlång tingest på golvet brevid toalettstolen.
Jag tänkte,
Skit också, nu har någon av tvåmanskravallen haft jäkligt bråttom i natt och missat toastolen.

Jag tog lite toalettpapper i handen och böjde mig mödosamt ner och fiskade upp kotten från golvet och slängde ner den i toaletten.
Precis när kotten lämnat handen reflekterar jag över att den hade en ovanlig tyngd med sig. Men det är inte förrän jag hör det metalliska skramlet från leksaksbilen när den träffar porslinet i toalettstolen som jag inser mitt misstag.

Sådana här misstag mitt i natten är ganska tröttsamma. Speciellt som man i Australien har vattenrestriktioner. Inte för folk inte får spola, men.... Om vi säger så här,
If it´s yellow let it mellow, If it´s brown flush it down.

Och det var lite gult, kan vi säga....

Tur det finns gummihandskar.

Hoppas inte E saknar sin lilla svarta bil alltför mycket because it was way up shitcreek without a paddle. And is no more.....

5 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Den där regeln lever jag sällan efter. När man vet hur de olagliggjorde regnvattentankar på villatomter bara för att tvinga folk att använda kranvatten........

Jess sa...

Ha,ha,ha... så du fiskade upp den lilla bilen från gula havet med gummihandskarna?
Jag kan se denna scenen framför mig. Trött mamma, liten plopp på golvet. :)

Jag minns att jag tappat något helt värdelöst spänne eller nått i toastolen som liten och bönade min pappa att ta upp det. Klart att han lydde, prinsessan har honom virad runt lillfingret! :)

Kram!

Petra H sa...

Åh nej, vilken jobbig situation mitt i natten... förhoppningsvis saknar inte sonen bilen alltför mycket...

JaCal sa...

Låter som något jag skulle kunna göra. Fast - du ska vara glad att det "bara" var en leksaksbil. Jobbigare med bilnycklarna... Man ska inte ha bilnycklar i låga, öppna byxfixor när man går på toaletten...

aussiekicki sa...

Matilda: Hade ingen aning om det där med vattentankarna. Måste ha varit pretorka. Vi försöker spara på vattnet ur både miljösynpunkt och att det är torka i landet.

Jess: Japp. Som sjuksköterska klarar man det mesta med ett par schyssta handskar!

Petra: Nja, har har tre miljarder småbilar men skulle mycket väl kunna fråga efter den..

Jacal: Ha ha bilnycklar i toan låter inte som en god ide.. En kollega till mig hade avdelningens bärbara telefon i bröstfickan och den föll ner i toan när hon böjde sig fram.