måndag 14 januari 2008

Kisskonsekvenser

Igår kväll satt jag och slösurfade på datorn efter en ganska lång dag med plock och fix. Ena sonen, E, kom och klättrade upp i knät för att gosa lite och kolla datorn med mig. Han är vår lille bebis. Tycker han själv i alla fall. Andra sonen, J, vill börja skolan och hänvisar till sig själv som en stor kille. E däremot vill vara liten.

E var väldigt svår att få ur blöjorna. Vad som framförallt skapade problem var hans mage som har varit ett bekymmer sedan han föddes. Men till slut fick vi ordning på magen och då rykte blöjorna fortare än kvickt. E frågar dock fortfarande efter dem och vi har ett litet ställningskrig där han väntar till allra sista minuten innan han springer på toaletten, vilket leder till att han alltid kissar på sig lite. Sisådär 2-8 gånger per dag.

Nu satt vi myste framför datorn och jag var ganska djupt försjunken i det jag läste och var inte riktigt uppmärksam på sonen som började skruva på sig som en liten mask. Plötsligt slog det mig att han var ruskigt kissnödig och ställde ner honom på golvet för att han skulle springa till toaletten.

Då upptäcker jag att han inte bara kissat ner kalsipperna utan även kissat på mina nytvättade byxor. Kissar på mig är inget man gör ostraffat. Sist var det mamma och pappas okasterade hankatt som kissade i mina nya, dyra, fina DNKY skor. Det kostade den katten familjejuvelerna.

Så därför vill jag delge er ett gammalt kinesiskt ordspråk:

Kissa ALDRIG på sura PMS-tanter, det kan få framtida, allvarliga konsekvenser för familjelyckan!

5 kommentarer:

Anne sa...

Fniss fniss, förlåt om jag fnissar men jag ser hela händelsen framför mig. Stackars mamma och stackars E. Det är inte lätt alla gånger att vara såväl liten och för all del inte att vara mamma heller.

Jess sa...

Åh, lille gubben.
Tror att jag hade liknande tendenser när jag var liten. Höll mig till allra sista minuten. Och har man trevligt vill man ju inte gå ifrån det roliga.

Tur att man kan tvätta byxor och att barndomsminnen stannar för livet.

Kram på er!

Matildas fikarum sa...

Oj, oj, oj, säg inte sånt så dina barn hör det, bara! Man har ju hört skräckhistorier om hur de kan ta "instruktionerna" på allvar...

Lullun sa...

Stackar liten E & stackars våt mamma! Men kom ihåg vad de säger; det är bättre med barnbarn än barn, so go easy on him... *hihi*

aussiekicki sa...

Anne: Ha, ha nej det gör inget Anne. Fnissa på du! Nej det är inte lätt alla gånger. Tur man har tvättmaskin.

Jess: Ja det kan bli lite komsikt nästan när hanskruvar sig som en mask och ändå nekar till att vara kissnödig. Japp, tvättmaskinen min bästa polare!

Matilda: No worries! Jag är så mild och snäll som mor....

Lullun: Ha, ha ja när han får egna små knattar får man glatt sträcka över dem och le lite och minnas tiden som varit.