onsdag 19 mars 2008

Jervis Bay

Förra veckan bestämde vi hastigt och lustigt att åka ner till Jervis Bay över helgen. Vi gjorde ett besök där i februari med makens syster och hennes man. Tyvärr hade vi otur med vädret och fick bara en eftermiddag på Murrays beach men den gjorde intryck, i alla fall på mig.

Nu har vi haft fint väder ett tag och bokade ett rum för att komma iväg och njuta av det sista som sommaren har att erbjuda. Jervis Bay ligger knappt 20 mil söder om Sydney och är en stor havsvik med den vitaste sanden man kan tänka sig. Den befolkas även av delfiner vilket vi såg vid det förra besöket.

Vi upptäckte även att det simmar ett antal stingrays i bukten. Ser ni den svarta skuggan i vattnet bakom sonen, E, till vänster i bilden? Det var en jättelik stingray som simmade fram och kollade läget lite när maken och killarna badade.Helgen har varit makalöst fin och vi har varit på stranden i två dagar och bara slappat, myst och lekt med barnen. Murrays beach ligger i en nationalpark och det är inte mycket folk vilket gör att det känns ännu mer avslappnat. Här busar mina favvograbbar.Kritvit sand och kristallklart vatten.....J leker i sanden och bygger sandslott. Observera ICA påsen i plast som är ypperlig att ha strandgrejer i.På söndagen körde vi hemåt igen och nu laddar vi för nästa resa i påsk som går norrut till Forsters och The Great Lakes.

4 kommentarer:

nika sa...

Hej vännen

Vilka härliga bilder men jag blir lite sketnervös när jag ser stingrays på så nära håll, dom är ju inte aggressiva eller så men dom är stooooora.
Höjdaren är ICA påsen....hihi
ha det bäst

Saltistjejen sa...

Vilket paradis!!!! :-)
Hade tyckt det varit urhäftigt att se stingrays på nära håll!!!
Men pulsen hade säkert gåt upp lite också... ;-)

Matildas fikarum sa...

Oj, man tänker ju på Steve Irwin...

Dila sa...

Vilket härligt ställe! Men jag skulle bli livrädd om jag mötte en stingray. Håller med Matilda, man tänker på Steve Irwin. Hoppas ni får en skön semester!
Kram Dila