måndag 31 mars 2008

Hjälp, tack!

Är det någon som kan tala om för mig hur jag lägger upp filmer från You Tube på bloggen?!
Jag fixar det galant på hemsidan, men bloggen jävlas med mig.
Mutter, mutter.......

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å Kicki! Vad skönt att jag inte är ensam.... Jag har också haft problem med det. Så jag tog latvarianten genom att enbart länka till klippet med "vanliga" länkverktyget. men det blir ju inte riktigt samma sak.
Så jag väntar nu med spänning för att se vad du får för svar! Då kan jag ju lära mig det jag med! :-)

Petra H sa...

Detta är något som jag faktiskt har klarat av, att klistra in youtube-klippen på bloggen (för foton har jag fortf problem, måste lägga upp dem på flickr först)! Ok, så här funkar det, iaf på wordpress - du / ni kopierar koden på youtube som hittas till höger om filmen (under About this video, står det "embed" - det är den koden som ska kopieras), och därefter klistrar ni in det på bloggen (wordpress har en flik på varje inlägg som heter "Code" där jag klistrar in koderna för foton, youtube etc).
Lätt som en plätt... tror jag ;-)

Anne sa...

Hihi, det här var jag också stolt jag klarat av (hmmm, det säger väl rätt mycket om nivån på mina datorkunskaper - tyvärr...). Precis som Petra H säger så klickar man in youtube länken under "video". Det finns säkert samma verktyg för blogger. Grejen är den att man kan inte klippa in youtube-länken bara sådär eller under bilder utan det måste vara under "video".

nina sa...

Gör som tidigare talare sagt, kopiera embed-koden på youtube. Ibland kommer inte hela med, då kan man klistra in den i Notepad först och sedan kopiera den därifrån vidare till Blogger.

Sedan ser du till att du är på "Edit HTML" och klistrar in koden i inlägget. Sen kan du gå till "Compose" och skriva och ändra i själva inlägget som vanligt.

Det som är lite lurigt är att när man byter från "Edit HTML" till "Compose" är att videon ibland inte syns fast den egentligen finns där, men klickar du på "Preview" bör den göra det.

Lycka till!

Marianne sa...

TACK vad bra att du frågade det här och fick svar! Jag håller själv på och känner mig husvill med bloggen just nu för att jag inte tycker att det fungerar ordentligt någonstans. Just nu är jag på bloggagratis.se, men funderar på att gå över till Wordpress eller tillbaks hit till blogger. Suck ...

Nu börjar det i alla fall luta åt tillbaks till blogger.

Hälsningar från Kairo!

aussiekicki sa...

Saltis: Nej det är skönt att man inte är ensam :-)

Petra: Tack!

Anne: Ja jag är en riktigt rudis på datorgrejer.

Nina: Tack! Och välkommen till min blogg!

Marianne: Jag har också funderat lite på Wordpress av olika anledningar.. Välkommen du med!