lördag 28 februari 2009

Gräsänka

Sitter ensam och övergiven och tittar på Melodifestivalen. Maken och barnen är ute på landet och firar svärmor som fyller år idag. Jag jobbar helg och kunde inte följa med. Ska sanningen fram så känns det lite lyxigt att få en kväll helt för sig själv.

Det är första gången som en ex-sambo deltar i Melodifestivalen. Malena Ernman och jag delade lägenhet sista året på gymnasiet. Hon var redan då en fantastisk sångerska. Fast den här gången tror jag hon skulle ha hållit sig till opera. På ett sätt gillar jag låten och jag tror min schlagerfrälste bögkompis kommer att älska den.

Skämskudden kom till användning när Thorleifs framförde sitt bidrag. Vinner de får jag flytta till Australien igen.

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahaha!!!! Oj nu känner man verkligen att man är utlandssvensk. Just Melodifestivalen som engagerar i stort ett hela Sverige. på ena eller andra sättet. Atg älskas eller hatas. Höjas till skyarna eller bespottas. Alla har dock en åsikt. Om själva festivalen och/eller om låtarna/artisterna. Själv känner jag mig totalt ointresserad. Out of the loop. Oj!
Men det låter som du har en skön kväll. Ibland är just de där ensamkvällarna väldigt mysiga och lyxiga! Man får dem ju inte så ofta.
Kramar!!

Snokis sa...

Jag tycker att hela årets melodifestival är ett skäl att flytta till Australien.

Anna, Fair and True sa...

Jag tycker att det är för många deltävlingar och för många röstningar. Å andra sidan brukar jag titta om jag är hemma, vilket jag råkade vara i går kväll. Antar att konceptet kan vara bra för artisterna, särskilt de nya, som får synas. Förr var ju själva uttagningen bakom kulisserna så att säga.

Godiva sa...

Men åh, hon är ju GRYM den kvinnan!

Låten var ju tillräckligt udda för att kunna sticka ut i schlagerbruset, och jag tror också att hon kommer bli en stjärna även på schlagerböghimlen!

Hård techno-opera tror jag på inför framtiden! : -)

aussiekicki sa...

Saltis: Så sant! De åren vi var borta missade vi hela hypen som var tidigare. Tex hela grejen med Björn Gustafsson osv, även om jag senare kollade lite på YouTube. Jag tycker det är kul med Melodifestivalen men följer den inte slaviskt. Kraaaam!

Snokis: :-) Det finns massor med bra anledningar att flytta till Australien. Har inte sett så mycket av tidigare deltävlingar i år.

Anna: ja de nya reglerna verkar rätt krångliga. Antagligen vill man mjölka ur så mycket som möjligt av tittarna.

Godiva: Det är bara att hålla med!!!!! Hon är otroligt skicklig och har absolut gehör. Redan när hon var 19 är insåg man att hon skulle bli något stort. hon är dessutom precis så sprallig som hon ger sken av och har en härlig humor. Jag gillar låten mer och mer och det är den enda som jag faktiskt kan komma ihåg refrängen på. De andra har redan fallit i glömska. Vem vet, hon kanske tar hem hela skiten!

DILA sa...

Det är inte fy skam att ha delat lägenhet med Malena Ernman. Den kvinnan har en pipa som heter duga! Jag håller med Snokis, årets Melodifestival är skäl nog för att emigrera. Vilket skit!!! Och jag är ändå en trogen följeslagare till Melodifestivalen.

Kram Dila

coolchiq sa...

Hahaha, var det sa daligt? Oj, ja, dar ser man vad man missar... Ha det sa bra - Sydney halsar! Hoppas det ar harligt att vara pa ratt (?) sida av klotet igen!

aussiekicki sa...

Dila: Ja Malena har verkligen en makalös röst! Nu håller jag tummarna för henne i Globen.
Jag har sett så lite av den här omgången men kan ändå hålla med om att det är rätt kasst ibland. Skämsskudden användes frekvent i lördags.

Coolchic: Haha, ja vissa saker kan man nog klara sig utan. Tackar för hälsningen! Det känns väldigt bra att vara tillbaka även om jag saknar Sydney också. Kram!!!