söndag 15 februari 2009

Hur man inte tankar sin bil

Vi åkte och tankade igår. Det borde ju inte vara så märkvärdigt med det utvecklade sig till världens fars. Vi har haft vår nya bil i en dryg vecka och det var hög tid att tanka då varningslampan börjat att lysa. Jag körde och när vi rullade in på macken var vi rörande överens om att tanklocket sitter på passagerarsidan. So far, so good.

Jag började leta efter en pump med kassabetalning och snurrade några varv runt macken tills vi insåg att man kunde betala med sitt bankkort direkt vid pumpen. Vi hoppade ur bilen och började leta efter en spak att öppna tanklocket med. Och vi letade och letade... Jag tog fram instruktionsboken och började frenetiskt att bläddra när maken provade att bara öppna med handkraft. Voilà! Locket öppnade sig! Det var helt enkelt öppet hela tiden!

Jag fick makens bankkort och han lyfte av pumpen. När jag efter fjärde försöket fortfarande inte fått fart på kortet muttrar maken att jag ju vänt det fel. Vid det här laget har killen som står intill och tankar sin bil börjat stirra och har svårt att hålla sig för skratt. Till slut fick jag kortet att fungera och ska välja pump. Vi står vid pump 4 och den kommer självklart inte upp. Den måste vara avstängd, gastar jag till maken och ber honom flytta bilen till pump nr 3.

Maken hoppar in i bilen och kör ett par varv runt macken innan han stannar vid pump nr 3 och med tanklocket på fel sida. När jag påpekar det mulnar han ännu mer och hävdar att slangen räcker runt, det är bara att dra i den. Den räcker självklart inte runt och maken hoppar svärandes in och kör två varv runt macken.

Vid det här laget har jag börjat skratta halvt okontrollerat. Killen brevid har svåra problem att hålla sig för skratt. Bilen står då äntligen på plats och vi gör ett nytt försök att tanka. Jag stoppar i kortet och ska välja pump och fattar ingenting när pump nr 4 helt plötsligt går att välja men inte pump nr 3! Detta meddelar jag maken och killen brevid börjar frusta av återhållet skratt. Maken får spader och sätter tillbaka pumpmunstycket igen. Då helt plötsligt tänds pump nr 3!!! Man skulle helt enkelt inte lyfta den innan man valt pump!

Maken tankar snabbt som ögat och vi kör ifrån macken med en rivstart. I backspegeln ser jag killen brevid gapskratta och maken muttrar surt: Det var sista gången vi tankade där! De måste undrat vad det var för idioter som försökte tanka.

Jag bara skrattade. Vi måste ha varit oerhört komiska att se och lyssna på!

5 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Ni skulle ha pratat engelska, och spelat turister!

Anna, Fair and True sa...

:)

Saltistjejen sa...

Hahaha!!!!!
Underbart!

Marianne sa...

De gör allt så himla konstigt i utlandet ; D

Petra H sa...

Ha ha, det ar inte sa latt med andra ord att vara atervandande utlandssvenskar ;-) Forresten, ar det verkligen bara i USA / PR som det ar en pil under bensinpumpsikonen pa instrumensskarmen som visar vilken sida av bilen tanklocket sitter?
Kram och lycka till med allt!