tisdag 3 februari 2009

Nu har vi landat!

Så, då var vi framme!
Det blev några hektiska sista dagar i Sydney. Det var massor som skulle klämmas in och samsas med resfebern och alla känslor som kommer över en. Sorgen över att lämna Sydney och euforin över att få komma hem.

Flygresan gick bra. Vi var rejält ledbrutna efter 20 timmar på två olika flygplan och 3 timmars väntan i Bangkok. Det är nästan omänskligt att åka så länge i boskapsklassen, läs ekonomi. Men det gick som sagt bra och vi var glada men trötta när vi landade på Arlanda i svinottan i söndags morse. En trött och smalögd farfar mötte upp i kylan och vi gick från 30 grader plus till 5 grader minus. Friskt, minst sagt.

Första frukosten var gudomligt god och det kändes rätt okej efter att man hade fått duscha av sig resdammet. När affärerna hade öppnat gick vi ut och handlade skor och andra nödvändiga saker till barnen. De har tittat med förundran i blicken på den isbelagda kanalen där änderna sitter och huttrar. Det var även väldigt spännande att hoppa på istäckta vattenpölar.

Vi hann även med en mysfika på Vetekatten innan vi gick upp till Kulturhusets avdelning för barn. Där fick de leka en stund och måla på staffli för att hålla ögonen öppna. Jetlag är ingen höjdare men vi hankar oss fram riktigt bra.

Till helgen hoppas vi på att få flytta in i nya huset. Det ser vi fram emot! Igår var vi till Skattemyndigheten och skrev in oss i landet. Man måste gå dit och legitimera sig för att komma in i rullarna igen. Det var en intressant upplevelse att vänta bland alla dessa människor. En kvinna som jobbade där var helt rosa. Hon hade rosa hår, kläder, läppsift och ögonskugga. Jag är fortfarande lite sur att jag inte hade med kameran.

Idag blir det en massa ärenden och vi ska köpa en bil. Huvudet är rätt soppigt och hjärnan är trög så allt kommer ut rätt osorterat märker jag nu när jag skriver.

Det är kallt men härligt att vara tillbaka!

13 kommentarer:

Tinselflickan sa...

Varmt välkomna till kalla Sverige! :)

Anna, Fair and True sa...

Välkommen hem! Sitter på jobbet och kommenterar (hihi) så kan inte skriva så mycket.

Saltistjejen sa...

Å Vad jag ser fram emot att få följa er nu när ni är tillbaka i Good Old Sweden igen!!!!
Låter skönt att allt hittills gått så bra med både flytt och resa. Förstår att det kommer ta tid för er att "landa" i Sverige, och jag gissar att det kommer kännas dubbelt ganska länge. Glädje över att vara tillbaks kommer nog att blandas med saknaden av Sydney och ert liv där. Själv kan jag inte ens riktigt tänka på hur det skulle vara att återvända till Sverige just nu. Tror att jag på många vis inte alls är reda för en tillbakaflytt.... Å andra sidan kan jag iten tänka mig att aldrig mer återvända till Sverige... Ja, en utlandssvensk ständiga dilemma, du vet ;-)
Jag har mailat dig och marianne om en ev träff i mars! Förstår om du itne har vare sig tiod eller ork att svara nu, men ville baa säga att du har fått mail.
Kramar!!

Jeanette sa...

Välkommen till Sverige & Tullinge. Ha en bra dag!

Anonym sa...

Hej, vad skönt att resan gick bra och att det känns bra att vara i Svedala.

Jag och Jennie var på mammagruppen i Fredags, men du och några andra var på Powerhouse museum.

Ha det nu så bra, ser fram emot att följa eran vardag i Svedala.

Kram Eva

Godiva sa...

Välkommen!!

Petra H sa...

Välkommen tillbaka!! Jag förstår att ni har en låååång att-göra-lista men härligt att ni tog er tid att fika på Vetekatten också! Det måste kännas lite konstigt att stiga av planet och börja bilshoppa :D
Håller tummarna att inflytten i huset går bra och att ni snart kommer till rätta.
Stora kramar från ett ganska vitt Skåne
PS Alla har frågat oss om vi fryser sedan vi kom från Karibien - faktiskt inte! Jag tyckte att det var värre att komma hem i juni, eftersom jag då förväntade mig "sommarvärme" men det var bara typ 15-17 grader. Nu var vi förbredda med vinterkläder och kängor...

nika sa...

Hej du. har följt dina sista australien inlägg med en klump i magen....förstår hur det känns. och en världsflytt är så sabla utmattande. vi har några ¨r kvar här ..tre...sen gör vi samma flytt. kanske inte till sverige men till europa iallafall, frågan är om vi får de två yngsta med oss hem igen.
Du har en liten nominering hos mig.kika in på bloggen.
Jag hoppas vi får följa dig och era upptåg i sverige.

kram

Anne sa...

Jättekul höra att resan gått bra, att ni landat och snabbt börjat köra igång med att komma i ordning i Sverige igen. Vad duktiga och effektiva ni varit första veckan, men det är klart, det är ju bara att komma igång med allt så fort som möjligt.
Så inflytt till nya huset väntar i helgen, underbart!
Tack för att du orkade skriva ett inlägg så här snabbt efter ankomst till Sverige.
Kram!

aussiekicki sa...

Tinsel: Tack!!!

Anna: Tack! Sitter du och smygbloggar på jobbet!! ;-)

Saltis: Ja nu är man tillbaka i rullarna igen. Det känns bra och nytt! Jag tror man känner när man är redo att komma hem igen och när man gör det så har man med sig en massa nya erfarenheter. Jag har svarat på ditt mail! Hör av mig igen så snart vi har internet i radhuset. Kram!

Jeanette: Tackar! Det ska bli härligt att komma tillbaka!!

Eva: Tack! Sköt om er!

Godiva: tackar så mycket!

Petra: JA det har verkligen varit en vecka med en massa ärenden och andra nödvändigheter. Nu har vi en bil iallafall. Det har fakstiskt varit skönt med kylan! Det enda som jag tycker är lite meckigt är att klä på ungarna alla lager med kläder annars njuter jag av vädret, tro det eller ej!! :-)
Kram!

Nika: Hej! Ja jag förstår att igenkänningsfaktorn är ganska hög. Vi har haft det så pass försänt att företaget och flyttfirman sköter det mesta men det är ju ändå inte lite som ska ordnas med. Det tar ju ett tag innan man är inne i rullarna också och det kan vara lite utmattande med all byråkrati. Det är ju inte helt känslomässigt smärtfritt att flytta heller. Vissa vänner vet man att man aldrig kommer kunna träffa igen och det tär på. Ska titta in hos dig snarast! Kram!!

Anne: TAck!! Ja det är en hel del att ordna när man kommer hem igen. Folkbokföring är ju ganska prioriterat annars fungerar ingenting! JAg börjar ju jobba igen i mitten av februari så jag vill hinna med så mycket som möjligt innan. Snart får vi en dator och ett bredband så man kan börja blogga som folk igen!
Kram!!

Fru Kaos sa...

Ahhhhhhhhhh - du äääääääääär tilbaka.
Välkommen!

aussiekicki sa...

Fru Kaos: Jajemensan!

Marianne sa...

Välkommen hem till Sverige igen! Så skönt att resan och de första dagarna i Sverige gick bra. Visst är det exotiskt där hemma!!!

Jag ska svara på mejlet inom det snaraste, försöker komma ikapp här efter vår Sverigeresa.

KRAM!