fredag 19 oktober 2007

Mobilbekymmer

Ska det vara för mycket begärt...
Egentligen?
En liten mobiltelefon. Det är vad jag vill ha. En mobiltelefon.
Alltså, jag har ju en, eller två kanske jag ska säga.
Äsch, jag tar det från början...

Julafton för två år sedan fick jag en ny mobiltelefon i julklapp av maken. En liten söt Samsung E-330. Inget märkvärdig alls. Men fin. Vikbar. Mysig. Vi kom väldigt bra överens, min mobil och jag.

Så emigrerade vi till Australien, eller Stralien som barnen säger. Jag tog ju självklart med mig min finfina Samsung och köpte ett kontantkorts abonnemang hos Telstra, Aussie-Telia. Det visade sig självklart att telefonen var operatörslåst hos Tele2 i Sverige och jag kan förfarande rodna lite i skam över att jag var så blond och inte insåg det från början utan slösade dollar, helt i onödan.

Det blev inte bättre än att jag fick lösa ännu ett abonnemang hos Telstra och fick en telefon på köpet. En SonyEricsson. Vikbar. Inte lika snygg. Omysig. Vi kommer inte överens, min nya mobil och jag.

Ta bara det här med att skicka sms, eller text, som man säger i OZ. Min Samsung har svensk T9 funktion, balsam för en själ som hatar att handjaga 13 tryck bara för att skriva mitt namn. Min SonyEricsson har en massa olika språk att välja mellan; Engelska, Tyska, Turkiska, Franska, Sesotho och IsiZulu.
Inte svenska. På en svensk mobiltillverkares telefon. Gahhhhhh!

Någon vänlig själ föreslog att jag skulle ta kontakt med Tele2 och låsa upp telefonen, vilket jag gjorde via Skype. Jag fick en massa instruktioner och koder och vi diskuterade huruvida betalningen skulle gå till och hur den skulle bekräftas och bla, bla, bla.

Att jag numera bor i Australien blev väldigt besvärligt. Att vårt aussie bankkonto inte godkänner överföringen (av någon outgrundlig anledning) gör det omöjligt. Så jag ringde igen och bad att få betala via våra svenska konton som vi fortfarande har kvar, men se det gick inte för vi befinner oss i Australien(!).
Nytt försök med banken kammade noll, igen.

Nytt samtal till Tele2 om att, pliiiiis, få betala via svenska kontot och NU så kunde de tänka sig att hjälpa till. Vi skickar ett mail med instruktioner, sade telefonissan. Och mailet kom. Med instruktioner på hur jag skulle betala in från vår aussiebank..... igen..... Alltså, vad göra?

Jag gav upp för jag orkade inte spendera en massa tid i telefonkö igen och på mail svarar de inte. Så nu har jag suttit och letat ny mobiltelefon på nätet som det var tänkt svärföräldrarna skulle ta med sig när de hälsar på i november.

Jag har inte så höga krav. Svensk T9-funktion, ej operatörslåst, en bra kamera på minst 2 megapixlar, snygg, helst vikbar, mysig.....
Hua, vilken chock! Priserna ligger på minst 2500 kr upp till 4-5000 kr. Liiiite dyrt, tycker jag. Så det blir ingen telefon, just nu.

Snyft! Jag som bara vill kunna skicka sms utan att få förslitningsskador och kunna smygfota män i för små Speedos på stranden, fula skoluniformer och andra små saker i Australien som livar upp tillvaron. Allt för att dela med mig till er här på bloggen och hemsidan.

Kanske lika bra det inte blev någon ny mobil. Det är antagligen olagligt att lägga ut bilder på män i för små Speedos...

Eller vad tror ni?

3 kommentarer:

Erika sa...

Ett annat alternativ hade ju varit att få lägga svensk mjukvara i din SonyEricsson-lur. Det borde de ju kunna hjälpa dig med där de reparerar telefoner.
Hoppas det ordnar sig med dit sms:ande! =)

Petra H sa...

Jag har en Nokia 6085 http://www.nokia.se/phones/6085/
vikbar, med kamera, och T9-funktion om du köper den i Sverige. Och den är inte så dyr. Jag köpte min i Belgien... och jag är SÅÅÅ irriterad över att inte ha svenska som språk, ibland har jag övervägt att skriva sms på engelska till svenska kompisar bara för att det skulle gå så mycket fortare men då skulle man väl verkligen få höra att man är en dum utlandssvensk!
PS Jag köpte den rosa modellen, tyckte att den var så söt - min pojkvän och pappa tyckte att ja, då blir den ju iaf inte stulen!

aussiekicki sa...

Erika: Tack för tipset fast jag saknar kamera i min SonyEricson lur. Måste ju kunna smygfota oxå! ;-)

Petra H: Jag har ocå övervägt att sms:a på engelska för att kunna använda T9 funktionen. Jag skulle vilja ha en lur med minst 3 pixlar på kameran och det är då den börjar bli dyr...
Kul med rosa modell! Maken valde ett illrosa kontokort till vår aussibank och jag får massor med kommentarer i affärerna! Fast jag undrar om det blir garanterat stöldfritt??? ;-)