måndag 1 december 2008

Sommaren är här

Veckorna bara rusar förbi och nu är sommaren här och julen knackar på dörren. I lördags hämtade vi upp vår gran som har tillbringat året i förrådet. Lördagen bjöd på ömsom sol, ömsom regn så det passade ypperligt att vara inne och julpyssla.Vi lyfte ut granen på balkongen och öppnade kartongen försiktigt. Vi hittade tre spindlar men ingen av dem var någon Redback så vi satte ihop granen inomhus.
Elias gick in för dekorerandet med liv och lust. Han hade en egen pall att stå på men det mesta hamnade ändå på de nedersta grenarna av någon anledning. Det är så roligt att pyssla med barnen!Resultatet blev en Disneygran med olikfärgad julgransbelysning. Jag gillar kitschiga julgranar! Barnen tycker att den är den vackraste granen som finns!Den övriga maffian fick ta plats brevid tvn.
Finn ett fel!Första advent tillbringades på Bondi beach. Vi fick en superskön dag på stranden. Jonathan surfade och Elias rastade sin lilla plastbåt. Jag tittade på turister som gjorde sitt bästa för att drunkna och hoppade i där strömmarna är som starkast.När vi kom hem tände vi adventsljusstaken. Jag funderar på om adventsljusstakar är en nordisk tradition. Jag tror inte att australiensarna tänder adventsljusstakar. Är det någon som vet?Kvällens solnedgång blev ett sprakande färgskådespel, även om jag inte riktigt tycker att kameran återger det helt.

9 kommentarer:

Snokis sa...

Mycket stämningsfullt! Men vad fan gör den där långa snögubben där?

aussiekicki sa...

Fel, fel ,fel!
Har man överlevt tio veckor i en container från Sverige ska man fan få vara med och fira jul!
:-)

Saltistjejen sa...

Å jag längtar också tills att Ella ska bli såpass gammal att man kan pyssla med henne. Själv har jag tappat min gamla julkänlsa en hel del de senaste åren, men alla säger att man hittar tillbaks till den när mnan får barn. Så jag hoppas på det! :-)
Ni vekrar haft en superhärlig helg! Och ja, adventsstakar tror jag är svenskt. Eller kanske skandinaviskt? Här finns det varken adventsstakar eller adventsstjärnor.
Och beträffande "felet" är det inte lilla nappsnuttande Maggie??? Fast å andra sidan ska väl även hon fira jul????
Kram!

Petra H sa...

Jag trodde också att det var Maggie som var felet ;-)
Hu, så otäckt att behöva kolla julgranskartongen efter farliga spindlar... själv hoppas jag inte hitta något otäckt i vår kartong som egentligen skulle ha öppnats igår men kanske blir det ikväll istället! Den är minst lika kitschig och färgglad som er, hi hi!!
Jag försökte förklara för en tyska igår att man måste julpynta tidigt här annars får man ingen julstämning alls i värmen och solskenet...
Kram!

coolchiq sa...

Ja, adventsstaken ar defintivt skandinavisk - i Finland och Norge finns den ocksa, men defintivt inte i Australien. Men daremot finns det ju en uppsjo av harliga girlanger och blinkande lampor har..:) Fin gran btw!

aussiekicki sa...

Saltis: Det är precis som du säger! För mig blev familj och traditioner jätteviktiga när vi äntligen fick barn. Det är extra mysigt när barnen börjar förstå vad det handlar om.
Haha, felet får väl vara MAggie! Kram!!

Petra: Ja det var lite läskigt att leta spindlar i julgranen... Härligt att höra att du också har en dragning åt det kitschiga hållet! Och jag håller med om det du skirver om tidigt julpynt. Granen barrar ju inget iaf så då kan man ta in den tidigt!
Kram!

Coolchiq: Ja jag kan tänka mig att traditionen är skandinaviskt. Den vi har här är Georg Jensen, dansk design, då det inte finns vitmossa att få ta gpå. Kram!

Anna, Fair and True sa...

Är det inte skumt att julpynta och ta fram granen mitt i vintern?! Men ni har kanske vänjt er nu efter ett par år i Oz?

Snokis sa...

Jaha, där är han. Fast inte så lik va?

aussiekicki sa...

Anna: Du menar mitt i sommaren? Jo, det känns ganska skum. Julkänslan infinner sig inte riktigt måste jag säga även om vi gör vårt bästa för barnens skull.

Snokis: Jag ska lägg upp en bild där de är väldigt lika varandra!