torsdag 3 juli 2008

Längtar hem

Idag känns det som om jag är på fel plats. Jag längtar hem otroligt mycket nu när det bara är knappt två veckor kvar tills vi åker hem på semester.

Jag vill hem till mina föräldrar, som börjar bli gamla och sjuka, och det skär i hjärtat.
Jag vill träffa brorsorna och snacka skit.
Jag vill hem till en av mina bästa vänner som har flera anhöriga (som jag känner och tycker mycket om) som har fått cancerbesked.
Jag vill krama om bästisen och sitta på deras altan och snacka långt in på småtimmarna.
Jag vill sitta på bryggan ute på svärisarnas lantställe och bara vara.
Jag vill känna att jag hör hemma.

Jag vill hem.

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Stor KRAM!!!
Jag vet hur det kan kännas när den där hemlängtan liksom griper tag i hela ens väsen och det är svårt svårt, ja omöjligt faktiskt, att inte låtsas om den.
Men nu är det iallafall inte långt kvar!!!
:-)

Anonym sa...

Åh, jag tycker synd om dig som längtar hem så mycket.
Jag kan få samma längtan men till Sydney. :)
När jag ser bilder som du tagit får jag en pirrig känsla i magen och jag vill dit med en gång.

Bara två veckor kvar tills du får snusa bebis och bara vara riktigt hemma.
När du varit hemma ett tag lär du längta tillbaka till Sydney igen..det brukar vara så oftast. :)

Kram på er hela högen!

Anna, Fair and True sa...

Jag bor ju i Sverige och är redan hemma men du skrev så bra att t o m jag kände hemlängtan!

aussiekicki sa...

Saltis: Ja det känns nästan kroppsligt ibland! Men snart åker vi och som tur är så rusar veckorna förbi!!!

Jess: Jag tror att jag längtar hem extra mycket nu när det snart är dags att åka och att vi har bestämt oss för att flytta hem. Det lockar att få flytta in i radhuset och kunna träffa alla vänner oftare och enklare. Men jag vet ju att jag kommer att sakna Sydney och de vänner vi har här. Jag kommer sakna friheten jag och barnen har att förvalta dagen enligt egna önskningar. Jag kommer sakna Bronte beach som är så himla fin. Så Sydney kommer alltid vara ett andra hem. Kram på er!!

Anna: Haha, ja det känns extra mycket just nu. Sedan tror jag att du kan sätta dig in i känslan lite då jag läst på din blogg att du också har bott en del utomlands. Kram!

Marianne sa...

När flyttar ni? Inte sååå långt kvar väl? KUL att få se huset ni har köpt, hoppas nu att ni blir nöjda IRL också!

Inte långt kvar till semester heller! Håll ut!

aussiekicki sa...

Marianne: Vi flyttar hem i januari/februari. Nu ska vi hem på tre veckors semester och det ska bli så fantastiskt härligt. Sedan är det bara ca 5 månader kvar! Då har vi dessutom en härlig vår och sommar att se fram emot och ett långbesök över jul och nyår! Det ska bli superkul!
Jag är väldigt spänd på att se vårt radhus! Det känns skönt att veta att vi har någonstans att bo och jag tror att vi kommer trivas bra!
Kram!!!!

Anna, Fair and True sa...

Jo, du har rätt, jag har ju själv bott utomlands så jag kommer ju ihåg hur det känns. Minns en påsk när jag var fattig student och tyckte det var onödigt att åka hem men började längta hem så mycket att jag ringde mamma och halvgrät lite. "Såklart vi betalar en biljett, såklart du ska hem!". Jag bodde ju bara i England så inte så långt borta men det är ju inte alltid så billigt ändå, särskilt inte i sista minuten.

aussiekicki sa...

Anna: Ja, speciellt helger som midsommar, jul och påsk gör att hemlängtan blir extra svår. Jag tycker ju att Australien är helt fantastiskt men det är då vansinnigt långt bort. Vår resa om knappt två veckor kommer ta 23 timmar med ett stopp i Bangkok. Totalt är vi 20 timmar i luften. Jag ska aldrig mer klaga på att flyga 6-8 timmar igen! ;-)