fredag 2 maj 2008

Whiplash

Det är väldigt synd om mig just nu. Egentligen vet jag inte vad som är värst, att jag dragit på mig en whiplash-skada eller sättet den uppkommit på.

Vi var ju på tivoli i söndags. Det var väldigt kul speciellt som killarna faktiskt fick åka ganska många attraktioner den här gången. Alla fyra är speciellt förtjusta i att åka radiobil vilket vi gjorde några gånger. Det verkar som om man ska sluta när det är som roligast. Sista vändan med radiobilarna råkade jag illa ut.

Det var säkert tio bilar som hade kört fast så det var en total trafikstockning som jag stod sist i och väntade på att den skulle lösa upp sig. Då kom det en person med gasen i botten och rammade mig bakifrån vilket jag var helt oförberedd på eftersom personalen hade ropat i högtalarna att man skulle stanna sina bilar pga av stockningen. Mitt huvud for fram- och tillbaka i en snärt och jag kunde höra hur det knakade och knastrade i nacken.

Dagarna efter var jag stel och öm men igår började jag få riktigt ont och gick till doktorn. Han var ganska bekymrad eftersom jag dessutom har stickningar i fingrarna i vänster hand som kommer och går. Idag har jag varit på vanlig röntgen och datortomografi av nacken och i morgon ska jag tillbaka till doktorn för att få besked.

Idag har jag haft så ont att det är jobbig att hålla huvudet upprätt. Jag har en stödkrage för att avlasta lite. Det är ju inte utan att jag är orolig för vad det kommer innebära i framtiden. Även om det ser bra ut på CTn och röntgen så kan det finnas avslitna ligament eller nerver i kläm. I morgon får jag som sagt besked. Men ändå... Lite orolig är jag ju....

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ånej! Hoppas verkligen att det går över och att du inte får några efterföljande komplikationer. Fy vad onödigt av den som körde den där bilen rakt in i din trots att alla stannat!!!! Man tänker ju nte at man ska få sådana skador på tivoli heller.

Iallafall har jag en kompis som för många år sedan fick en wiplasch i en krock med sin riktiga bl. Han hade besvär ett tag efteråt, men det gick faktiskt över så småningom, Så även om du känner av detta ett bra tag framöver behöer det iallafall inte betyda att du kommer ha ont för alltid.
Kram!

Marianne sa...

Stackare! Men med rätt behandling är det nog som Saltis säger: Det kan ta tid men du slipper förhoppningsvis komplikationer! Har du namn på den som körde på dig? Kostnaderna för sjukvården borde gå på honom ...

Hoppas verkligen att allt går bra och att du blir frisk snart!!!

Anonym sa...

Men så hemskt!
Jag hoppas verkligen att det "bara" är musklerna som fått sig en smäll och inget annat. Minns att jag hade ont i nacken i flera dagar efter att ha kört radiobilar.
Skoj men farligt egentligen..

Tror att Luna Park var stängd när jag var där 2002/2003 eller kan jag ha fel. Synd för det där pariserhjulet skulle jag vilja prova.

Kram!

Dila sa...

Stackars dig! Den idioten som körde på dig orde låsas in omgående och dessutom betala skadestånd. Hoppas verkligen det inte blir några komplikationer och allvarliga men.
Hoppas du blir frisk snart!!!
Kram Dila

Petra H sa...

Nej, vad jobbigt och vilken idiot som inte stannade sin bil!!
Jag håller tummarna att det kommer att bli bättre fort, jag har precis som Saltis en kompis som fick whiplash i en bilolycka - tror att hon är helt symtomfri nu (men det tog ett tag, tyvärr). Håller tummarna för dig iaf!!
KRAM!

Lullun sa...

Stackare! Jag håller verkligen tummarna för att det hela blir bra så snabbt som möjligt igen.

Anna, Fair and True sa...

Oj, inte bra eller kul! Men du kommer nog bli bra till slut även om det tyvärr kan ta lite tid!