torsdag 15 maj 2008

Hemmansägare igen!Då var det klart!

Vi har köpt radhus!

Och jag är så himla nöjd och glad!!

Det verkar antagligen ganska konstigt att vi har köpt ett radhus redan nu, men det har sina orsaker. Maken och jag hade en lång diskussion angående vårt blivande boende när vi flyttar hem igen. Vi var tvungna att sälja vårt hus innan vi emigrerade och har väl hela tiden vetat att vi vill tillbaka till samma område igen. Nu har ju huspriserna stigit, medan vi varit borta, och vi har dessutom begränsat oss till ett visst område vilket gör det svårt att hitta det rätta huset lagom tills vi ska flytta hem.

Vi kom då fram till att ett radhus i samma område skulle vara ett riktigt bra boende för oss. Då kommer barnen att börja i den skola vi vill och vi kommer att ha nära till alla våra efterlängtade vänner som också bor i området. Då är vi på plats, så att säga, och kan fortsätta leta hus i lugn och ro utan att behöva stressa.

Det kom vi fram till för några veckor sedan och det kändes väldigt skönt att ha bestämt sig. Efter några dagar dök då "vårt" radhus upp på Hemnet. Det som är så bra med just detta radhus är att det är ett gavelradhus vilket innebär att det är ljust och fint samt att vinden är redan inredd, vilket den inte är på de andra husen i samma länga. Det lustiga är dessutom att både jag och maken har sagt, när vi passerat just detta radhus, är att skulle vi bo i radhusområdet så är det detta radhus vi skulle vilja bo i! Så efter en del funderande så bad vi makens föräldrar att gå på visningen som var i söndags.

De blev positivt överraskade, huset är välhållet och den lilla trädgården är fantastiskt fin. Så då kändes det som att vi borde nog lägga ett bud i alla fall. Efter lite budgivning blev huset vårt till ett riktigt bra pris! Tillträdet är 1 augusti och vi får driva ett tomt hus, eller hyra ut om det går, i några månader men det är det värt då vi fått ett boende som passar oss så otroligt bra.

Nu är jag helt färdig efter några sena kvällar med samtal till Sverige. Jag har dessutom laddat enormt och vankat i flera dagar innan det blev klart. Jag är helt hopplös när det gäller ovisshet och oklarheter, jag vill veta, få besked. Det gäller det mesta från husköp, jobb och vänskapsförhållanden.

Idag är vi glada och lättade. Nu vet vi var vi ska bo. Vi vet att vi kommer trivas i området och det känns otroligt bra!

Tjohoo!!

13 kommentarer:

Saltistjejen sa...

SUPERGRATTIS!!!
Häftigt att köpa hus på andra sidan jorden!!! :-)
Får man fråga ifall detta radhus råker ligga lite söder om söder...? Ser nämligen sjukt likt ut ett område (som börjar med T Trädgårdsstad) där jag har vänner som bor/bott. I just dessa radhus. Isåfall är de jättefina.
Kram och grattis igen!

Petra H sa...

Åh, vilket JÄTTEFINT radhus!! Där är jag säker på att ni kommer att trivas! Så spännande, nu känns väl flytten riktigt kul att göra, eller hur? Det är alltid skönt att veta var man ska bo, lättare att planera och föreställa sig hur framtiden ska bli.
Stor kram!

Dila sa...

Ett jätte stort GRATTIS! Håller med Saltistjejen, riktigt coolt att köpa ett hus på andra sidan jorden. Det ser jätte mysigt ut, ni kommer säkert att trivas. Skönt att veta vad ni ska komma hem till och slippa gå och oroa sig.
Kram Dila!

Anna, Fair and True sa...

Grattis! Vad fint det är!

Jess sa...

Grattis till husköpet!

Vad glad jag blir för er skull och jag kan tänka mig att det är en stor lättnad att ha detta ordnat redan nu innan ni åker tillbaka till Sverige!
Så skoj!!

Blir ju sjukt nyfiken på hur det ser ut innuti. Ni får be någon fota och berätta senare!

Kram!

Marianne sa...

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!
Det ser jättefint ut och tomten ser också härlig ut med en altan och gungor. Och ni vet ju redan att ni trivs i området, bättre kan det inte bli!!!
Jättegrattis igen!

aussiekicki sa...

Saltis: Visst är vi modiga! Och visst ligger detta radhus lite söder om söder, alldeles riktigt! Jag förutsätter att ni knackar på nästa gång ni passerar förbi!

Petra: Ja det är jättefint och det känns otroligt skönt att faktiskt veta var vi ska bo!

Dila: Tack Dila! Vi visste ju allt om området eftersom vi har bott några 100 m därifrån så det kändes rätt safe ändå! det känns otroligt bra att veta vart vi ska!

Anna: Tack!

Jess: Tack vad gullig du är! Det känns väldigt bra!

Marianne: Tack! Tack! Vi ser fram emot att få flytta in och som du säger, vi känner ju området väl och trivdes väldigt bra!

Annika sa...

GRATTIS!!
Huset ser jättetrevligt ut!
Förstår att du känner glädje och lättnad!
Jättefint ser det ut!

Saltistjejen sa...

Wow!!! Coooolt! Då har jag varit en del i området där eftersom jag som sagt ahr vänner som bor där. Nu har den ena familjen flyttat till Mälarhöjden, och den andra flyttar från området till ett hus nu i maj. Men huset ligger på gångavstånd från "ert" område så de är pås ät och vis kvar. Men det var ju skoj ju! Att ni ska bo där!!! Lovar att när vi kommer till Sverige för att hälsa på kommer jag defintivt att hölra av mig. Kanske kan man stanna till hos er på en fika då och kolla in ert nyförvärv?! Det hade varit dökul! :-)
kram!

Lullun sa...

Stort grattis! Det måste kännas skönt att ha boendet säkrat. Och så fint det ser ut. Helt klart något i min smak. Skulle bara ha svårt att hålla mig borta; man vill ju gärna komma igång med inredandet med detsamma! *hihi*

Anne sa...

Åh, så fint. Ser underbart fint och mysigt ut. Där skulle jag helt klart kunna bo :) Jag gillar radhus.
Tycker om det är ett gavelhus ni fått också, som du säger mer ljus och sen tycker jag det blir mycket mer privat också på det sättet.
Stort grattis till att ni blivit med så fint radhus, om jag var du skulle jag känna mig så ivrig och vilja flytta in NU.... I sommar när ni åker på besök kommer ni säkert spana in huset misstänker jag.
Än en gång, så fint så stort grattis!

SweFlo sa...

Wow! Vilket flyt ni har! Måste göra att det känns extra kul att åka hem i slutet på året... Grattis!

aussiekicki sa...

Annika: Tack! Och ja, jag är verkligen lättad att veta var vi ska ta vägen.

Saltis: Klart ni knackar på!!! Det skulle vara superkul att ses!

Lullun: Gissa! Vi kommer ju hinna se det när vi åker hem på semester men man vill ju gärna fiffa lite och kanske måla om. Men det kanske svärfar tand hand om.

Anne: Tack! Ja, det var anledningen till att vi slog till så tidigt ändå. Det är både större och ljusare än de andra radhusen som inte ligger på gavlen.

Sweflo: Tack! Ja, ibland ska man ju ha flyt!