Mangochutney-kyckling, 4-5 pers.
- 1 grillad kyckling, rensa och skär i små bitar
- 1 gul eller orange paprika, strimlas
- 3-400 g färska champinjoner, skivas och fräses i stekpannan
- 3 dl grädde, vispas
- 1 dl mangochutney (Sharwoods Bengal Hot är bäst)
- 1 msk curry
- 1 tsk sambal oelek
Lägg kycklingen i botten på en ungsfast form. Lägg i den frästa svampen (vätskan ska ha kokat bort) och toppa med den strimlade paprikan. Vispa grädden och blanda i mangochutney, curry och sambal. Bred över kycklingen, paprikan och svampen. Gratinera i ugnen i 175-200 grader tills grädden smält ner lite och fått fin färg. Det tar ca 15-20 minuter. Servera med kokt basmati- eller jasminris.
Smaklig spis!
3 kommentarer:
Å tack för receptet! Maten var ju abra såååå GOD!!!!
kram!
Å, mums, TACK! Det var ju så HIMLA, HIMLA GOTT!!!
Kramar!
Vassego!
Skicka en kommentar