måndag 4 maj 2009

Mangochutney-kyckling

Jag bjöd på kyckling när vi hade bloggträff hemma hos mig i slutet av mars. Här är, äntligen, receptet som jag lovade!
Mangochutney-kyckling, 4-5 pers.
  • 1 grillad kyckling, rensa och skär i små bitar
  • 1 gul eller orange paprika, strimlas
  • 3-400 g färska champinjoner, skivas och fräses i stekpannan
  • 3 dl grädde, vispas
  • 1 dl mangochutney (Sharwoods Bengal Hot är bäst)
  • 1 msk curry
  • 1 tsk sambal oelek

Lägg kycklingen i botten på en ungsfast form. Lägg i den frästa svampen (vätskan ska ha kokat bort) och toppa med den strimlade paprikan. Vispa grädden och blanda i mangochutney, curry och sambal. Bred över kycklingen, paprikan och svampen. Gratinera i ugnen i 175-200 grader tills grädden smält ner lite och fått fin färg. Det tar ca 15-20 minuter. Servera med kokt basmati- eller jasminris.

Smaklig spis!

3 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å tack för receptet! Maten var ju abra såååå GOD!!!!
kram!

Marianne sa...

Å, mums, TACK! Det var ju så HIMLA, HIMLA GOTT!!!

Kramar!

aussiekicki sa...

Vassego!