Först och främst, Tack alla som kommit med bra skinkförslag!
Jag googlade i morse på hur man rimmar sin egen skinka och blev lite nedslagen.
Så här gör man:
"Hittar man ingen färdigrimmad skinka, eller om man helt enkelt har tid och lust, så går det bra att salta in skinkan själv. Man gnider in den i salt och socker, och låter den sedan dra i en salt- och sockerlag i 14-20 dagar. Man bör tillsätta salpeter för att få den lite aptitligare röda färgen, annars blir den bara grå."
Hepp, 14-20 dagar, ja det kan vi glömma direkt. Det kommer jag inte hinna med. Jag får helt enkelt köpa en skinka i butikerna och griljera den och det kommer säkert smaka bra.
Rimma en egen skinka..... Det får jag nog göra nästa jul.
Ha ha, jag hade ingen aning om hur man rimmar en skinka (knappt vad det innebär - rimmad??)... men det låter inte helt praktiskt och vem vill ha en grå julskinka?
SvaraRaderaHa, ha nej det låter verkligen som gammal husmorskunskap. Grå julskinka tilltalar inte direkt...
SvaraRadera